Спорт

Бразильське підкріплення

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Нарешті сталося те, що так довго обговорювали прикарпатські шанувальники футзалу. Івано-франківський «Ураган» таки має у своєму складі бразильців. У вівторок, 19 жовтня, їх офіційно представили як гравців команди. А ввечері на відкритому тренуванні на оновлену команду могли подивитися вболівальники.

Приїхали з сім’ями

Легіонери з’явилися у складі «Урагану» вперше. Представлення гравців відбулося за усіма традиціями. Участь взяли президент клубу Олександр Бубен, головний тренер Сергій Гупаленко та власне новачки.

«Я переконаний, що нові досвідчені гравці не тільки підсилять команду, а й підвищать інтерес до неї, – заявив Олександр Бубен. – Впевнений, що унікальний стиль гри наших бразильців прикрасить НФК «Ураган» і зробить гру, яку ми любимо, ще видовищ-нішою».

Бразильців в «Урагані» троє: Сержіо Луїс Масіел Лукас (Сержао), Нільсон Дос Сантос Машаду (Біро Жаде) та Жозе Ренато Валеріо (Ренатіньо). Під час матчів на їхніх футболках будуть красуватися саме псевдоніми, вказані в дужках. Хлопці приїхали в Україну зі своїми сім’ями. Контракти — до кінця цього сезону.

За словами головного тренера Сергія Гупаленка, нарешті комплектування складу команди завершилося. Нині у його розпорядженні є 15 чоловік: 12 польових та троє воротарів. «Грати весь чемпіонат з дев’ятьма польовими гравцями, як було досі, нереально, – переконаний наставник. – На мою особисту думку, ми взяли не просто футболістів, а суперфутболістів». Отже, хто вони, перші легіонери «Урагану»?

Сержао

Перше враження, коли бачиш цього велетня – невже це футболіст? Зі своїми габаритами 31‑річний Сержао видається скоріше важкоатлетом чи стронгменом.

За другим паспортом, який отримав минулого року, він є азербайджанцем та виступає за збір-ну цієї країни. Ігрова кар’єра 31 номеру «Урагану» є досить насиченою. У 1996‑2003 роках він грав у чотирьох різних бразильських клубах. А потім вирішив спробувати себе у Європі. Виступав за російські «ТТГ-Ява» (Югорськ), «Спартак» (Москва), а останні два роки – за азербайджанський «Араз» (Нахчівань).

За словами Сергія Гупаленка, Сержао чудово вміє грати «на стовпа», тобто приймати м’яч спиною до воріт, у штрафному майданчику під щільною опікою суперників. Гупаленко свого часу сам пробував це амплуа і знає, наскільки непростим воно є.

Біро Жаде

Серед трьох бразильських новачків «Урагану» Біро Жаде є найдосвідченішим. Йому вже 37 років. Довгий час грав у Росії, де виступав у тих же «ТТГ-Ява», «Спартаку», а ще у «Спартак-Щолково» (Московська область) та у казахському «Тулпарі» (Караганда).

Так само, як і Сержао, він є натуралізованим азербайджан-цем. Грав за «Араз», а на цьогорічному чемпіонаті Європи в Угорщині став одним із кращих бомбардирів (5 голів). Збірна Азербайджану тоді була четвертою.

У Росії бразилець одружився з місцевою дівчиною, вони виховують трьох дітей. Сергій Гупаленко бачить сильні сторони Біро Жаде у техніці, розвиненому ігровому мисленні та багатому досвіді.

Ренатіньо

Цей 32‑річний гравець є своєрідною «темною конячкою». У Європі він ще не грав, а всю свою кар’єру провів у одному з найсильніших у світі бразильському футзальному чемпіонаті. Змінив п’ять тамтешніх клубів.

Сергій Гупаленко описав Ренатіньо як футболіста з хорошою технікою, мисленням, вмінням йти в обіграш.


До теми

Побачити цю нову ураганівську «обойму» в дії іванофранківці зможуть дуже скоро. У четвер в обласному центрі стартує товариський турнір «Кубок Галичини 2010». Окрім нашої команди, участь у ньому візьмуть львівські «Енергія» та «ТВД», а також віце-чемпіон Чехії «Балтікфлора» з міста Тепліце. Команди гратимуть за коловою системою.

Розклад «Кубка Галичини 2010»

21 жовтня, четвер
15:00 Енергія – Балтікфлора
16:30 Урочисте відкриття турніру
17:00 Ураган – ТВД

22 жовтня, п’ятниця
15:00 ТВД – Енергія
17:00 Балтікфлора – Ураган

23 жовтня, субота
13:00 ТВД – Балтікфлора
15:00 Ураган – Енергія
16:30 Нагородження, урочисте закриття турніру.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.