Спорт

Богдана Мацьоцька

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Цього разу відзначаємо першу гірськолижницю України. Адже косівчанка Богдана Мацьоцька знову підтвердила — вона таки найкраща.

Минулого тижня на закарпатському гірськолижному курорті Красія відбувся відкритий чемпіонат України з гірськолижного спорту — змагання зі слалому-гіганту та слалому. В обох дисциплінах впевнено перемогла Мацьоцька.

У гігантському слаломі вона показала кращий час в обох спробах. За результатами двох спусків більш ніж на секунду випередила Раду-Олександ­ру Белобородову, яка стала другою.

Ще впевненіше Мацьоцька виглядала у слаломі. У кожному спуску вона «привозила» конкуренткам по кілька секунд. Результат чемпіонки — 1:23,29. Ольга Книш, яка посіла друге місце, видала час 1:27,41. Для гірськолижного спорту це — прірва.

Це був доволі рідкісний старт прикарпатської спортсменки в Україні. Майже всю зиму Мацьоцька проводить за кордоном, на альпійських гірськолижних трасах, де клас спортсменів вищий, та й умови для тренувань кращі. В Україні в неї немає конкурентів.

Богдану тренує її батько Олег Мацьоцький. У 2010 році на зимовій Олімпіаді у Ванкувері Богдана Мацьоцька єдина представляла Україну в гірськолижному спорті. Тоді ж в Італії вона отримала престижну міжнародну премію Маттео Баумгартена. Нею відзначають молодих гірськолижників, які показують високі результати як у спорті, так і в навчанні.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.