Спорт

БК «Говерла» увійшла до фіналу чемпіонату України з баскетболу

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У понеділок, 15 травня, БК «Говерла», обігравши в Кривому Розі місцевий КДПУ, стала першим фіналістом вирішальних матчів за звання чемпіона. Франківська команда перемогла з рахунком 96:77.

Поступившись господарям майданчику лише в першій чверті 28:23, івано-франківці  перемогли в наступних  трьох – 19:14, 24:19 та 30:16. Найрезультативнішими в складі команди Павла Піскарьова став Сергій Серпілін, в активі якого 20 набраних очок. У Романа Гуменюка 12 підбирань, а Кирило Підковиров став кращим серед усіх гравців матчу у показнику – результативних передач-8.

Отож, івано-франківці вперше в своїй історії зможуть позмагатися за звання чемпіона України з баскетболу серед команд вищої ліги. Нагадаємо, що в сезоні 2006/2007рр. БК «Говерла» стала бронзовим призером серед команд вищої ліги.

В іншому поєдинку, який відбувся у Львові, місцева «політехніка» поступилась «Хіміку-2» -92:82. Рахунок у серії між цими командами став – 1:1. Третій вирішальний матч відбудеться у Южном -18 травня.

Переможець матчу у Южному здобуде право зіграти з БК «Говерлою у фіналі за звання кращої команди України  у вищій лізі.

Перший фінальний матч запланований на 22 травня. Він відбудеться в Івано-Франківську, оскільки БК «Говерла» стала переможцем другого етапу поточного чемпіонату та згідно регламенту є господарем першого фінального матчу.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.