Спорт

Adidas Gazelle: історія, особливості, ознаки оригінальності

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У 1960 році афро-американська спортсменка Вільма Рудольф взяла три золоті медалі на олімпіаді в Римі. І зробила вона все це в кросівках компанії Adidas. Після цього бігунка отримала яскравий псевдонім «Чорна газель», а кросівки – своє знамените ім’я. Це лінія кросівок є однією з найпопулярніших в світі, тому не дивно, що купити Адідас Газелі бажає більшість. Тим паче, що це модно.

Особливості кросівок Gazelle

Колекція включає в себе моделі для чоловіків, жінок і дітей, є моделі унісекс. Складається з 4 ліній:

  • Gazelle.
  • Gazelle 2.
  • Gazelle OG.
  • Gazelle Indoor.

Кросівки Gazelle є найширшою моделлю. Її язичок злегка подовжений, і на ньому присутня цікава перфорація у вигляді видавлених вертикальних ліній, що йдуть до основи язичка. Це додає кросівкам якусь футуристичність. Також на язичку ви знайдете отвори для шнурків, а у верхній частині п’яти значне ущільнення, для кращої фіксації стопи.

У моделі Gazelle 2 на язичку немає видавлених ліній і сам він злегка коротше. Носок піднятий вгору. На заднику також присутній набивний матеріал, але не шкіра, а синтетична тканина. Ця модель єдина з такою особливістю.

У версії Gazelle OG досить вузький Т-подібний шов. Ймовірно, це пов’язано з тим, що і самі кросівки за формою вийшли набагато вже інших моделей. Також у кросівок злегка загострений носок і довга шнурівка, що допомагає щільно закріпити взуття на нозі.

Gazelle Indoor – це взуття для приміщень. Спеціальна підошва виконана з матеріалу, який не ковзає по паркету. Язичок з перфорацією у вигляді сітки, володіє дихаючим властивістю. А Т-подібний шов розходиться по обидва боки кросівка, для кращого захисту пальців.

Все взуття виготовляється з натуральної шкіри найвищої якості, а підошва зі спеціального віброгасильних матеріалів. Крім занять спортом, кросівки легко підійдуть для повсякденних прогулянок.

За якими ознаками можна визначити підробку Adidas Gazelle

Перш за все, варто звернути увагу на те, що зовнішній дизайн підробок може відставати на пару років від сучасних оригінальних зразків.

  • Упаковка

Коробка з оригінальними кросами обов’язково буде з наклейкою. На ній зрозумілою мовою вказано розмір, номер моделі, артикул. Всі ці цифри можна буде також зустріти на ярлику і етикетці під язичком взуття. Якщо наклейка є, але з незрозумілими китайськими ієрогліфами, то в коробці явно копія.

В коробці взуття загорнуте в пакувальний папір. Виробники копій можуть на ній економити:

  • Паперовий ярлик

Зазвичай він прикріплений до лівої кросівки і містить ту ж інформацію, що і на наклейці коробки. У копіях, якщо цей ярлик і є, то особливо нічого не розповідає.

Як бонус виробники справжніх Adidas Gazelle укладають в свої коробки запасні шнурки.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.