Світ Спорт Фото

1956 франківців вшанували жертв Угорської революції забігом (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У четвер, 10 листопада, в Івано-Франківську відбувся біговий марафон на честь 60-ї річниці Угорської революції. 1956 франківців пробігли 1956 метрів та пройшли поминальну ходу в пам’ять про загиблих угорців.

Стартували від Меморіальний скверу, бігли по вулицях Академіка Сахарова, Чорновола, Вітовського та фінішували на Вічевому майдані.

Одна із організаторів марафону Мар’яна Мочернюк каже, що вшанування Угорської революції має велике значення для нашого народу, бо схожі події відбувались і на території нашої країни.

“Почесне консульство Угорщини у Івано-Франківську організувало таку подію, щоб вшанувати вже 60-ту річницю з дня Угорської революції. Дистанція і кількість учасників є знаковою, бо революція відбулася у 1956 році”, – додала Мочернюк.

Організатори зазначають, що учасниками марафону міг стати кожен охочий. Проводили попередню реєстрацію в інтернеті та перед самим забігом. Кажуть, що вікових обмежень не ставили, тому бігли школярі, студенти, спортсмени та усі бажаючі франківці.

Перед початком марафону вшанували пам’ять нашого героя – до пам’ятника Роману Гурику поставили квіти. Першими стартували чоловіки, а за кілька хвилин жінки. Після старту бігунів рушила і поминальна піша хода.

Вже на Вічевому майдані відбулося нагородження переможців марафону.

У чоловічому забігу перемогу здобули: 1 місце – майстер спорту України з легкої атлетики Олег Озарко; 2 місце – майстер спорту з легкої атлетики Руслан Савчук ; 3 місце – майстер спорту з легкої атлетики Олег Озарко.

У жіночому забігу перемогу отримали: 1 місце – студентка факультету фізичного виховання ПНУ ім. В. Стефаника Валерія Зименко ; 2 місце – майстер спорту України з легкої атлетики Христина Юркіна 3 місце – студентка коледжу фізичного виховання Вікторія Крисюк.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.