Розваги

На вулицях Франківська «Пенсія» наколядувала 5 тис грн, – гроші передадуть атовцям

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Кажуть, відчути дух Різдва та справжньої коляди в місті не можна. Що за ними треба їхати як мінімум в село, а для стовідсоткового ефекту — в гори. Та ось уже четвертий рік поспіль франківський художник і музикант Ярема Стецик та його пост-панк група «Пенсія» доводять протилежне.

Ярема зібрав понад сотню пенсіонерів, які у вівторок, 9 січня, колядували на вулицях Івано-Франківська, кафе та ресторанах міста.

На вулицях Франківська «Пенсія» наколядувала 5 тис грн

Гурт зібрався у фортечній галереї «Бастіон», де колядуючи під гітари та барабани закрили дві мистецькі виставки. Звідти «Пенсія» вирушила вулицями та закладами міста, дорогою до компанії долучалися всі охочі. За маршрутом – різдвяна шопка на площі Ринок та громадський ресторан «Urban Space 100». В репертуарі такі колядки, як «Добрий вечір тобі, пане господарю», «Нова радість стала» та «Коляда» Мирослава Кувалдіна й гурту «TheВйо».

«Ми вітаємо Ісуса. Власне, про це сьогодні можемо й не говорити, але точно не забудемо, адже це основний привід коляди. Я сюди прийшов просто співати», – коротко описав подію Ярема Стецик.

До теми: Як у Франківську «Пенсія» колядою мороз розганяла

Під час коляди пенсіонери збирали кошти на реабілітацію та підтримку воїнів АТО. Загалом наколядували 5 100 гривень, які передадуть «Творчій Криївці» та ініціативі «Свій за Свого».

«Дякуємо колядникам, для яких песнійна коляда була першою, дякуємо пенсіонерам, які на повну грали і співали, дякуємо партнерам і тим, хто гостинно приймав. Всі молодці! Можна хотіти ще», – підбив підсумки Стецик.

А хто не встиг ще поколядувати з «Пенсією», то у середу, 10 січня, о 17.00 дійство продовжиться .

«Різдво раз в рік і наколядуватися варто досхочу, правда, ж? Музичні інструменти беріть хто які має. Коротенька репетиція на старті, біля ресторації «Світлиця Мулярових», – пишуть пенсіонери у мережі Facebook.

Відео kurs.if.ua

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.