Розваги

Американські вчені довели, що читання подовжує життя

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Одні віддають перевагу томам Толстого, а інші – у захваті від Гаррі Поттера. Але незалежно від вашого вибору, читання романів подовжує життя, – це підтвердило дослідження.

Дослідники, з Єльського університету, використовували дані 3 635 людей, віком від 50 років. Ті, хто брали участь у дослідженні, розповіли про їхнє здоров’я та відповіли на запитання щодо звичок читати, пише  The Daily Mail.

Результати показали, що люди, які читали книжки, жили в середньому на два роки довше ніж ті, хто взагалі не читав. Виявилось, що всього півгодини на день подовжує життя.

Ті, хто читав більше трьох з половиною годин на тиждень, мали на 23% менше шансів померти протягом найближчих 12 років, розповіли дослідники. Читання газет, журналів і періодичних видань також було пов’язано з більш тривалим терміном активності, але не настільки сильним як від книг.

Тож, окрім цікавого проведення часу і нових знань, книги дарують додаткові роки, стверджує автор дослідження Бекка Леві. Однак дослідження не пояснило, чому читання книг подовжує життя.

 

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.