Політика

Російські військові оточують Дебальцеве, силовикам довелося відступити

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

4 серпня з міста Дебальцеве на Донеччині вимушено відійшли два батальйони – “Київ – 2” та 25-ий батальйон територіальної оборони, їх оточили кілька тисяч військових РФ, повідомляє ТСН.

Російські військові знаходяться в 10 кілометрах від українських бійців стягують військову техніку. Добровольці були змушені відійти на підготовлені позиції, аби врятувати своїх людей та продовжити бойові дії, заявив комбат батальйону “Київ-2” Богдан Войцехівський.

“У найближчі день-два будемо у повному “котлі”. Відходимо на підготовлені позиції, аби зберегти людей і продовжити цю війну. Тут ситуація критична. За даними розвідки, в 10 кілометрах від нас знаходяться кілька тисяч російських військових, стягують техніку. За наявною в нас інформацією, у них близько 10 танків, БМП, і далі техніку будуть стягувати і Дебальцеве будуть відрізати (від контрольованої силовиками частини області – Ред)”, – заявив командир батальйону “Київ-2” Богдан Войцехівський.

Наразі добровольці знаходяться у безпеці. Їм вдалося відійти на підготовлені позиції без втрат. Під час відходу вони підірвали боєкомплекти. Блокпости довкола Дебальцевого наразі залишаються українськими. Ситуація у місті поступово напружується – закриваються магазини та супермаркети. 3 вересня тут горіли АЗС та вокзал. Ніч минула відносно спокійно, однак були чутні звуки залпів та вибухів.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.