Політика

2012 — Рік російської науки і освіти в Україні

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Учора, 13 липня, в Івано-Франківську Генконсул РФ у Львові Євген Гузєєв повідомив, що 2011 рік буде Роком української освіти і науки в Росії, а 2012–й — Рік російської науки і освіти в Україні. Разом з Гузєєвим в Івано-Франківську з візитом перебував депутат Державної думи Росії Анатолій Лісіцин.

Вранці з гостями з Росії зустрівся голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк. Йшлося про динаміку і перспективи українсько-російських стосунків, які «зі зміною керівництва держави набули перезавантаження», і, зокрема, про розвиток співпраці Івано-Франківщини з промисловою Ярославською областю, започаткування торговельних, бізнесових відносин.

Під час зустрічі з керівництвом Головного управління освіти і науки облдержадміністрації мова йшла про «добру практику», започатковану Фондом імені Анатолія Лісіцина, – обмін школярами та студентами. Було запропоновано проводити спільні шкільні олімпіади з хімії – між вихованцями Калуської гімназії, які мають найвищі успіхи з цього предмету, і ярославськими школярами.

За словами Генконсула РФ у м. Львові Євгена Гузєєва, депутат Держдуми Анатолій Лісіцин «на громадському рівні розпочав важливу і благородну тему дітей, спрямовану на зміцнення українсько-російських зв’язків, і держава Росія підтримує цю справу».

Відповідаючи на запитання місцевих журналістів про українську діаспору в Росії, зокрема, чи є у школах багатонаціонального міста Ярославля українськомовні класи, і Генконсул РФ Євген Гузєєв, і депутат Держдуми Анаталій Лісіцин стверджували: українська діаспора в Росії, на теренах якої проживає більше 3 млн етнічних українців, «потребує підтримки і держави Україна, і неурядових громадських організацій в тому числі».

За словами Анатолія Лісіцина, у Ярославлі українська мова «вивчається факультативно, у недільних школах, за побажанням батьків учнів». Однак «потрібні українськомовні навчальні та методичні посібники і для учнів, і для школярів».

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.