Політика Світ

Конфлікт по Макогона у Франківську. Депутат Гавриш, нарешті, з’явився на суд Замкового

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У четвер, 29 червня, в Івано-Франківському адміністративному суді розпочали розгляд справи щодо конфлікту двох учасників АТО – Петра Гавриша та Олексія Замкового.

Позивач Петро Гавриш, нарешті, з’явився у суд. Замковий заявив про відвід прокурора. Причина – відео, яке показали на сесії міськради з ініціативи секретаря Оксани Савчук. За словами Замкового, прокурору тоді влаштували допит на сесії, той “почав коментувати справу і таким чином звузив мої можливості як підзахисного”.

Адвокат Гавриша заявив про те, що клопотання безпідставне, назвав його відтягуванням часу. Суд відправився у нарадчу кімнату, а після того ухвалив відмовити у клопотанні Замкового. За обвинувальним актом його обвинувачують за ч. 2 ст. 350 ККУ – умисне нанесення побоїв або заподіяння легкого чи середньої тяжкості тілесного ушкодження службовій особі або громадянинові, який виконує громадський обов’язок, у зв’язку з їхньою службовою чи громадською діяльністю, а також вчинення таких дій щодо їх близьких. Покарання – обмеження волі від 2 до 5 років.

Адвокат Гавриша Стрипа, запропонував розпочати засідання з перегляду відео, а потім допитати обвинуваченого та свідків та досліджувати решту матеріалів. Захист Замкового заперечив й запропонував свій порядок справи: спершу заслухати обвинуваченого, позивача та свідків справи. Суддя Деркач підтримала дослідити письмові та речові докази, допитати обвинуваченого та потерпілого.

Суд розпочав з допиту депутата Гавриша. Той наголосив, що “брав участь у громадських слуханнях як депутат міськради та член робочої групи, яку створив міський голова”.

“Я намагався виступити з мікрофоном і мав за необхідність оголосити кілька речей, – сказав Петро Гавриш. – Пояснити, що зменшують поверховість, побудують садок, реконструюють комунікації. Я підійшов до мікрофона. Після цього Замковий почав відбирати його. Я мікрофон не віддавав. Переглядаючи відео я побачив, що він тримав мене за руку, і я отримав удар в голову. Покинув місце проведення і більше додати не маю що. До тих слухань я не знав Замкового. На мою думку, це було небажання дозволити виконати мою місію. Після ляпаса я намагався дистанціюватися від Замкового – зробив випад ногою. Не відчув зіткнення з тілом Замкового”.

Суддя оголосила перерву у зв’язку з переглядом іншої справи. Наступне засідання розпочнуть із питань захисту відповідача. Суд перенесли на 27 липня, 9.00.

Нагадаємо, на громадських слуханнях щодо забудови промислової зони в районі вулиць Макогона-Промислова-Крайківського, які відбулися влітку минулого року, представник місцевих мешканців Замковий дав ляпаса представнику міської влади, депутату міськради Гавришу.

До теми: Активіст Замковий вдарив депутата Гавриша (ВІДЕО)

Справу розглядає суддя Наталія Деркач.

До теми: Депутат Грималюк просить поліцію покарати мешканців Макогона, які побили депутата 

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.