Політика

Карта боїв у зоні АТО, 5 травня 2017

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

За минулу добу внаслідок бойових загиблих в лавах українських військ немає, проте 10 воїнів отримали поранення внаслідок обстрілів. 6 військовослужбовців були поранені в районі Луганського, ще 4 – в Павлополі.

Луганський напрямок

Минулої доби ворог продовжив відкривати артилерійський та мінометний вогонь по позиціями ЗСУ, втім ці обстріли були короткими. Бойові дії розпочались після шостої ранку, коли бойовики здійснили збройну провокацію з гранатометів поблизу Троїцького. В подальшому гарячими точками були Кримське та Новозванівка. У першому ворог неодноразово відкривав вогонь з кулеметів та озброєння БМП, а під вечір здійснив один мінометний та один артилерійський обстріли. У Новозванівці окупанти провели дві збройні провокації із застосування важкого озброєння рано вранці та ще одну – ввечері.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулось 17 порушень режиму тиші, зокрема 5 – з важкого озброєння. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Минулої доби ситуація залишалась доволі напруженою. Бойовики вели мінометний вогонь середньої інтенсивності по позиціям українських військовослужбовців в районі Світлодарської дуги та Авдіївки, випустивши за добу близько 110 мін на згаданих рубежах.

У Луганському з півночі до ранку тривали обстріли з мінометів калібру 120 мм.

Між 10 та 15 годинами окупанти застосовували міномети, гранатомети та стрілецьку зброю по Авдіївці та позиції «Шахта Бутівка». Внаслідок ворожих обстрілів у знову страждають цивільні об’єкти та мирні мешканці. В Авдіївці поранено 2 жінок і пошкоджено 3 будинки. Після 19 години по одній збройній провокації з боку бойовиків відбулись у Зайцевому, Майорську, Новгородському та Верхньоторецькому.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулось 16 порушень режиму тиші з боку бойовиків, зокрема 9 – із застосуванням мінометів.

Маріупольський напрямок

Як раніше, бойові дії розгортались в Мар’їнському районі та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Найбільш напружена ситуація спостерігалась в Павлополі, де після 18 години ворог провів потужний обстріл з мінометів різних калібрів та легкого озброєння. Крім того, ворог двічі застосовував міномети в Мар’їнці та по одному разу – в Красногорівці та Гнутовому. В Мар’їнці внаслідок ворожого обстрілу було знищено старий приватний автомобіль.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулось 25 збройних провокацій з боку окупантів, зокрема 5 – із застосуванням мінометів.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.