Люди Світ Фото

«Національний реєстр рекордів України 2016» відзначив двох рекордсменів з Івано-Франківщини (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У середу, 23 березня, в Івано-Франківську презентували книгу «Національний реєстр рекордів України 2016». До неї увійшли два рекордсмени з Івано-Франківщини – прикарпатський богатир Назар Павлів і калушанин Тарас Бура. Рекордсмени розповіли за які здобутки потрапили в реєстр.

IMG_3815

За словами Назара Павліва нещодавно презентація цієї книги відбулася у Києві. Каже, це такий собі український аналог книги «Рекордів Гінеса». Аби потрапити у реєстр рекордсмени мали встановити свій унікальний рекорд чи перевершити вже встановлений кимось.

У книзі зібрано рекорди з різних категорій, наприклад, мистецтва, спорту, індивідуальних особливостей людського тіла, наука, техніка тощо.

Прикарпатський стронгмен зізнається, що у реєстрі зібрано трохи дивакуваті рекорди, такі як найбільша кількість розбитих яєць за одну хвилину головою чи найстарший собака України.

IMG_3819

У цю ж книгу Назар Павлів потрапив з рекордом протягування двох автомобілів «БЕЛАЗ» загальною вагою більше 55 тонн. Протягнув їх на 6 метрів 37 сантиметрів за 45 секунд. Встановив такий рекорд 6 липня 2014 року у селі Дубівці Галицького району.

У книзі згадано рекорд ще одного прикарпатця – калушанина Тараса Бури. Хлопець встановив рекорд з віджимання від землі – 60 разів за 30 секунд.

IMG_3821

Тарас Бура зізнається, що віджимається змалку й помітив, що легко дається. На встановлення рекорду надихнув Олег Бузовський, який виступив на шоу «Україна має таланти». На тому ж шоу калушанин і побив його рекорд – віджався на 13 разів більше.

Хлопець зізнається, що його особистий рекорд – 70 віджимань за півхвилини. Через травму спини не вдалося викластися на повну. Обіцяє вилікувати спину і замахнутися на “Рекорд Гінеса”.

«Рекорд я встановив для себе та людей, які мають фізичні обмеження, – говорить Тарас Бура. – Хотів показати,що ти можеш більше, ніж звичайна людина».

Цікаво, що у попередні видання книги увійшли ще троє прикарпатців – Богдан Гальчак, який жонглював гирями, найвищий баскетболіст України Роман Гуменюк та найстаріша жителька України Катерина Козак, яка прожила 117 років.

Є ще досягнення прикарпатця Олексія Гуцуляка – найдовше перебуванню голої людини під снігом – 1 година і 20 секунд. На жаль, його рекорд у книзі не відзначено.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.