Люди Фото

“Прикарпаттяобленерго» передає естафету добрих справ «Тростянецькому»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Крупи, овочі, спеції, консервації, муку та цукор для благодійної їдальні «Карітасу» зібрали працівники дирекції з енергозбуту «Прикарпаттяобленерго». Продуктові збори організували на початку лютого в рамках акції «Естафета добрих справ». Цих харчів вистачить на місяць, аби прогодувати 150 людей щодня.

DSC_3296

За словами заступника голови профспілки «Прикарпаттяобленерго» Віталія Прачука, на початку лютого на підприємстві стартувала акція – «Естафета добрих справ». Її суть – згрупувати колективи, дирекції чи філії, задля проведення якоїсь доброї справи для громади міста.

DSC_3293

«Ми довго думали, що би зробити, – говорить Віталій Прачук, – Познайомилися з директором «Карітасу» отцем Володимиром Чорнієм та вивчили, які в них є проблеми. Найперша – нерегулярне і недостатнє забезпечення їдальні продуктами харчування. Тому наш колектив вирішив зорганізуватися і зібрати ці продукти. Ми мали перелік всього, що потрібно на місяць».

DSC_3289

Всі зібрані крупи, спеції, муку, овочі, консервацію передали для блягадійної їдальні. А естафету добрих справ від «Прикарпаттяобленерго» вже перейняла мережа магазинів «Тростянецький». «Сподіваємося, що будуть й інші, які допомагатимуть в організації збору продуктів для цієї їдальні», – заявив Прачук.

DSC_3260

За словами директор благодійного фонду «Карітас» Івано-Франківської УГКЦ, отця Володимира Чорнія, сьогоднішня акція для нього є дуже зворушливою та несподівано. Адже це вперше, аби з ініціативи самих працівників організацій були зібрані продукти для благодійної їдальні.

“Ми дуже вітаємо таку ідею, бо зараз важко утримувати їдальню, – говорить отець Володимир. – Невідомо, як буде далі. А без нас, цим людям буде дуже важко виживати. Хочу, аби цю ініціативу наслідували інші, а особливо, наші депутати, які перед виборами так клянуться допомагати найменш захищеним. Протягом років дуже мало з цих народних обранців побували у цій благодійній їдальні і чимось допомогли цим людям. По суті, вся система, і всі ми винні у тому, що довели людей до такого стану, коли вони не мають навіть чого поїсти».

DSC_3276

Благодійна їдальня при «Карітасі» обходиться у 250 тисяч гривень. В середньому, щодня її відвідує 150 людей. Це безхатченки, переселенці зі сходу, багатодітні родини.

Всі небайдужі, хто хоче долучитися до допомоги продуктами чи коштами, звертатися у благодійний фонд «Карітас» за адресою: вул. Лесі Українки, 1 (навпроти Катедри).

DSC_3263 DSC_3262 DSC_3256 DSC_3267 DSC_3283 DSC_3288 DSC_3290

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.