Люди

Влада Івано-Франківська обіцяє через місяць продовжити боротьбу з недобросовісним забудовником

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Жителі будинку №11-А по вулиці Короля Данила обурені, що комунальники призупинили закопувати котлован, який незаконно вирив недобросовісний забудовник, інформує КУРС.

kdjmreyfvag_939a9

 Мешканці більше 20 квартир по вулиці Короля Данила, 11-А більше шести років воюють із забудовником, який поруч з їхнім будинком самовільно вирив котлован завширшки з 200 квадратних метрів та глибиною приблизно сім метрів.

“Він отримав дозвіл на будівництво автобусної зупинки з магазинчиком. А викопав котлован під будинок. До будинку неможливо під’їхати, там заплодилися комарі і жаби. Документи на оренду закінчилися три роки тому”, – нарікають люди на горе-забудовника.

Юридично дозволи на будівництво оформлені на фізичну особу-підприємця Миколу Білусяка, втім фактично, стверджують мешканці, реальним забудовником є депутат міської ради попереднього скликання Роман Дорожівський.

Ще у грудні 2011 року господарський суд Івано-Франківської області зобов’язав підприємця звільнити земельну ділянку та повернути її місту.

Наприкінці минулого року комунальники Івано-Франківська на виконання рішення суду почали засипати котлован. Однак 31 грудня 2014 року господарський суд виніс ухвалу, якою відтермінував виконання рішення суду до 1 березня 2015 року.

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус підтвердив те, що за незаконною забудовою стоїть Дорожівський. Забудовник справді отримав дозвіл на облаштування зупинки з магазином, замість якого вирив величезний котлован.

“Коли розпочалося будівництво, я особисто дзвонив тодішньому прокурору Янку і в “Держархбудконтроль”, щоб припинили будівництво. Мені вдалося це зробити”, – розповідає міський голова.

Після того розпочалася судова тяганина з горе-забудовником і міська рада виграла всі суди. Однак, за словами Анушкевичуса, виконавча служба затягувала виконання рішення суду. Коли нарешті відкрили кримінальне провадження, комунальники почали засипати котлован. Забудовник чинив фізичний опір комунальникам і навіть перекривав дорогу.

Попри перепони підприємця, комунальникам все-таки вдалося завезти приблизно 100 машин ґрунту, яким засипали котлован приблизно на 60%.

“Тепер він ставить питання, що ми засипаємо його власність, його блоки і так далі”, – розповідає мер Івано-Франківська.

Він пояснює, що саме під цим приводом, суд виніс ухвалу про відтермінування рішення.

Однак міський голова запевняє, що після 1 березня, коли закінчиться заборона суду, департамент комунального господарства, транспорту і зв’язку міськвиконкому продовжить роботи.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.