Люди Фото

Франківськ тепер має Арт-резиденцію

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

18 листопада  в кафе “Говорить Івано-Франківськ” відбулася презентація нової ініціативи середовища «Тепле місто» — «Арт-резиденція». Метою проекту є розвиток візуального мистецтва у місті та поглиблення знаннь про актуальне мистецтво, яке модне в Європі.

IMG_3489

“Ми будемо запрошувати до Івано-Франківська статусного художника з Заходу, з Америки або Європи, який буде тут мешкати певний період часу і втілювати проект у відкритому просторі. Ми говоримо про архітектуру, скульптуру чи настінний живопис, – розповів координатор проекту Роман Малиновський. – В цьому проекті ми виходимо за межі галерей. Художник реалізовуватиме всі свої задуми в місці доступному для потенційного глядача. Власне, зараз ми презентуємо саму ідею проекту, а активна фаза припаде на весну 2015 року”.

IMG_3494

Хто з митців приїде до Івано-Франківська та якою буде програма його перебування визначатиме куратор проекту Євген Самборський, відомий арт-художник.

IMG_3505

«В нашому місті бракує мистецтва, яке говорить сучасною мовою, відображає сучасні проблеми і дає відповіді на сучасні питання. Мистецтво Івано-Франківська поза такими поняттями як тренди і актуальність, – говорить Євген Самборський. – Ми будем запрошувати резидента приблизно на 1-2 місяці. За цей час він ознайомиться з містом, проведе майстер-класи, лекції і попрацює над проектом. Перш за все, завданням кожного митця є влитися в навколишнє середовище і в жодному разі не зіпсувати загальний пейзаж».

IMG_3505 IMG_3509 IMG_3550 IMG_3569

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.