Люди

В Україні плануються новації: вільний Wi-Fi у школі та електронні черги в лікарнях

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Відкритий Wi-Fi в школах та електронні черги в поліклініках – такі нововведення можуть внести в перелік універсальних цифрових послуг для українців на законодавчому рівні.


Про це заявив радник першого віце-прем’єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі України, виконавчий директор Hi-tech Office Ukraine Андрій Бірюков під час презентації проекту “Цифровий порядок денний в Україні-2020”, повідомляє Укрінформ.

“Ми хочемо ввести універсальні цифрові послуги в конкретних областях: освіті, медицині та інших сферах, – говорить радник. – Тобто, приходячи до медичної установи, ви в праві вимагати послугу електронної черги або доступ до якихось електронних реєстрів, наприклад, історіям хвороби.

Універсальна освітня послуга – це, якщо, на приклад, ви маєте право на вільний доступ до Wi-Fi на певній швидкості, щоб доступ до інтернету був не лише в комп’ютерному класі або кабінеті директора, а був загальнодоступний, також це може бути доступ до якогось цифрового контенту”, – пояснив Бірюков.

Введення переліку універсальних цифрових послуг передбачатиметься новим законом про цифрову стратегію в Україні.

За словами радника віце-прем’єр-міністра, в цьому законі також буде введена термінологія щодо цифрових технологій.

У коментарі Бірюков повідомив, що орієнтовна дата ухвалення закону – перше півріччя 2018 року.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.