Культура

Живий джаз і 20 танцювальних номерів. Драмтеатр кличе франківців на нову виставу

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У середу, 21 вересня, Франківський драмтеатр провів пресконференцію з приводу нової вистави. Це – «У джазі тільки дівчата» за однойменним голлівудським фільмом 1959 року. Нова вистава – це перша постановка цього театрального сезону, пише Репортер.

Драмтеатр кличе франківців на нову виставу_1

За словами директора театру Ростислава Держипільського, ідея постановки виникла ще до повномасштабної війни. Режисер вистави – Назарій Панів, у доробку якого вже кілька постановок, зокрема «Людина з довгою тінню».

Після 24 лютого я думав, чи варто ставити зараз комедію, – каже Назарій Панів. – Але коли на базі нашого театру відкрився волонтерський центр, дуже багато переселенців приходили, питали нас про вистави. Люди, які пережили багато страшних речей, зможуть поринути на кілька годин у зовсім іншу атмосферу.

Головну роль Цукерочки, яку в оригінальному фільмі виконала Мерилін Монро, гратиме Ольга Комановська та в другому складі Ірина Бенюк. У ролі Джо, який потім перевтілиться у Джозефіну, – Іван Бліндар та Юрій Хвостенко. А Джері-Дафною будуть Юрій Вихованець та Андрій Мельник.

Драмтеатр кличе франківців на нову виставу_2

Загалом у виставі задіяні аж 20 акторів у 20 танцювальних номерах.

У фільмі грала Монро – прототип блондинки. Але Назарій мене запевнив, що парика одягати не треба. Я граю не Монро, я граю Цукерочку, – каже Ольга Комановська.

Драмтеатр кличе франківців на нову виставу_3

Мій персонаж – авантюрист. Але любов має велику силу, – говорить Іван Бліндар. – Мені дуже подобається стиль і естетика 1920-30-х. Ми танцюємо лінді-хоп, коли класика почала відходити, з‘явилася експресія у танці.

Також спеціально для вистави пошили 81 костюм часів Америки епохи джазу й змайстрували п‘ятиметровий дерев‘яний поїзд, у якому відбуватиметься дія.

Прем‘єра вистави запланована на 29 і 30 вересня.

Авторка: Ольга Романська

Читайте: У Франківську представили «кам’яну вишивку» – мандрівну виставку про окуповане мистецтво (ФОТО)

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.