Культура

Відгудів «Оле-Довбуш»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У рамках святкування Дня Незалежності в Івано-Франківську пройшов фестиваль волі «Оле-Довбуш». Свято також було приурочене пам’яті легендарного ватажка опришків. Організували свято франківські музиканти з гурту «Кораллі».

ole2

«Ми вирішили влаштувати дійство навколо «опришківства» як символу свободолюбства прикарпатців, – каже фронтмен «Кораллів» Віталій Чупак. – Вийшло саме 24 серпня – а це дата загибелі Олекси Довбуша. Але ми позиціонуємо це як звільнення, як початок життя у легендах».

Святкова програма фестивалю розтяглася на два дні – з 23 по 24 серпня – та розгорнулась у кількох локаціях.

Розпочиналося дійство у суботу святковим етно-опришківським парадом. Колона учасників, одягнутих у вишиванки, урочисто пройшлася центральними вулицями та площами міста. Йшли тут трембітарі, легкоатлети й навіть кіннота.

Основна частина фесту відбувалася на площі перед адмінбудинком. Тут змонтували сцену, а навколо розгорнули ярмарок. Цікаво, що більший ринок виник на стометрівці. Там майстрині продавали свої ручні роботи, кераміку, вишивку. Можна було послухати й вуличних музикантів.

ole1

Завершували перший день грандіозним концертом на голов­ній фестивальній сцені. Виступали: найстаріший рок-гурт України – косівські «Гуцули», запальні закарпатці із «Триста вісім», ті самі драйвові «Кораллі». А кульмінацією програми став виступ легендарних киян «Кому Вниз». Їхній концерт був такою собі своєрідною молитвою за Україну.

Другий фестивальний день, незважаючи на негоду, відбувся і був не менш насиченим – спортивними майстер-класами від Назара Павліва, виступами дитячих колективів, вікторинами та кінопоказом українських стрічок.

Варто відмітити, що на фестивалі ще й збирали гроші на українську армію – з продажу книжок, дисків, солодощів.

Як на перший раз – дуже непогано. Сподіваємося, наступного року буде ще краще.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.