Культура

Відеоверсію опери Романа Григоріва та Іллі Разумейка Opera Lingua викладуть у мережу

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Відео версія опери Романа Григоріва та Іллі Разумейка OPERA LINGUA. Music theater in seven books буде доступна для широкої публіки 29 годин.

З 19:00 14 листопада до 23:59 15 листопада оперу можна буде переглянути на офіційному Youtube каналі Opera aperta, пише Репортер.

“Opera lingua – це подорож крізь нескінченну “Вавилонську бібліотеку”, присвячена феномену мови, тексту та символу. Сповільнюючи час та деконструюючи історію, ритуал опери опиняється у просторі між реальністю та її текстуальною копією. Крізь перформативність мови, повтор та театральну реінтерпретацію її символів та знаків ми намагаємося наблизитись до розуміння lingua franca futura – інтермедіальної мови майбутнього, що виникає у вигляді поліфонічного поєднання мовних та музичних систем із універсальною мовою тіла та піктограматичними засобами передачі інформації цифрових мультимедіа засобів”, – йдеться в описі опери.

Лібрето опери – це метатекст, який вільно фрагментує традиційні юдейські, українські та латинські тексти, уривки з модерної літератури (Борхес, Гессе, Гейзінга), музичні та візуальні символи Нового Часу. Дія опери розгортається в просторі бібліотеки ім. В. І. Вернадського, постмодерна архітектура якої стає декорацією, та водночас змістовним джерелом натхнення опери. Тривалість опери дві години. Мови вистави: українська, італійська, німецька, ідиш, латинська.

Читайте також:

Opera Lingva Романа Григоріва та Іллі Разумейка: якщо опера не йде до тебе…

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.