Афіша Культура

У неділю в Галичі проведуть фестиваль з концертом, ярмарком і екскурсіями

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Фестиваль «Форт Галич» відбудеться 26 червня. Початок о 17:00. 

Фестиваль розпочинає культурну реновацію Галицького замку. Всі учасники «Форт Галич» зможуть відвідати тематичні екскурсії на території Галицького замку. Також працюватиме ярмарок ремісничих виробів.  На фестивалі збиратимуть гроші для потреб Збройних сил України, пише Репортер.

Фестиваль «Форт Галич» відбудеться 26 червня
Фестиваль розпочинає культурну реновацію Галицького замку

Програму фестивалю оприлюднив директор Національного заповідника «Давній Галич» Володимир Олійник.

О 17:00 розпочнуться вокальні виступи. Для гостей виступить ансамбль «Kalophonia». Лунатимуть відомі пісні: «Ой, у лузі червона калина…», «Лента за лентою», «Біля Тополі». Вокаліст Назар Савка заспіває «Ой, чий то кінь стоїть», «Водограй», «Гей, Соколи», «Україно». , скрипаль Микола Гав’юк.

Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії ім. Мирослава Скорика під орудою диригента Володимира Сивохіпа  розпочне урочистою увертюрою Левка Колодуба. Також прозвучить пісня «Гей, пливе кача по Тисині»… Загалом, львівські митці виконають понад двадцять музичних творів. На закінчення мистецької програми львів’яни виконають Молитву за Україну «Боже великий, єдиний…» Миколи Лисенка.

Цим заходом, ми розпочинаємо культурну реновацію Галицького замку, – говорить Володимир Олійник. – Як відомо, фортифікаційні споруди відігравали важливу роль в княжі часи та в період Пізнього Середньовіччя на теренах Західної України. А нині, коли на Сході та Півдні України триває повномасштабна війна, на цьому історичному місці треба віддати шану героям, надихати їх на героїчні подвиги, а також допомогти ментально оздоровитися тим, кого війна змусила покинути рідні домівки… Це наша, як на мене, дуже важлива місія.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.