Культура

У Франківську відкрили тридцяту експозицію «Для Бога»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Близько 300 найкращих дитячих робіт, зібраних з І та ІІ міжнародних конкурсів образотворчого малюнка «Для Бога я створю найкраще» презентують франківцям. Виставка вже об’їздила майже всю країну, 29 разів її побачили у різних містах, у Івано-Франківську – 30-й. Експозиція розміщена в дитячій художній школі, що на Чорновола, 25.

ste5

За словами організаторів, головна мета виставки – привернути увагу до ІІІ міжнародного конкурсу, який стартує вже з 1 травня цього року.

ste1

«Хтось обороняє країну, ще хтось допомагає сім’ям загиблих чи лікує поранених, – говорить ініціатор конкурсу, художник Ярема Стецик. – Важливо допомагати один одному. Ми робимо те, що вміємо найкраще, – діємо в майбутнє незалежно від лінії фронту. Важливо, аби та лінія була в наших серцях. Розуміємо, що зараз цей конкурс потрібен як ніколи. Отже просимо у Бога сили робити нове, сильне, найкраще!».

ste2

Також цьогоріч до організації долучився Центр сучасного мистецтва. За словами його директора Анатолія Звіжинського, в більшості людей сучасне мистецтво асоціюється з чимось брутальним, хуліганським і зовсім не сакральним.

«Це такий однозначний погляд, тому центр долучається до організації виставки, і я сподіваюся, що в ньому візьмуть участь не лише діти, але й дорослі художники, – говорить Звіжинський. – Це одна така частина. А друга полягає в тому, аби залучити до конкурсу дітей нашого міста».

ste6

Виставка триватиме до кінця лютого. Також організатори наголошують, що будуть раді пропозиціям проводити спільні художні майстер-класи як для дорослих, так і для дітей, аби потім ті малюнки потрапили на конкурс.

ste3

Орієнтовні теми для конкурсу: бути святим у повсякденних ситуаціях, присутність Бога у житті моїх близьких, воля Божа, дружба з Ісусом, порятунок у Бозі. Організатори схвально ставляться і до тем, які конкурсанти придумають самі.

Роботи приймаються до 1 травня за поштовим штемпелем.

Адреса:

Надвірнянська художня школа,
вул. Міцкевича, 9
Івано-Франківська обл., Україна, 78400
Більше інформації:
03475 26 392, 097 904 17 11.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.