Культура Соціум

У Франківську відбулася прем’єра фільму про «Покоління t»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У п’ятницю, 1 жовтня, у кінотеатрі «Люм`єр» відбувся прем`єрний показ молодіжного фільму «Покоління t». Стрічка розповідає про життя молоді, які навчаються у творчій школі.

Тут є усе – підлітки, навчання, інтриги, скандали, дружба і, звісно, кохання, пише Репортер.

Перед показом відбулась пресконференція на якій автори та актори фільму розповідали про зйомки. Ідея для створення стрічки виникла у засновниці продюсерського центру «STAR TEAM» Ірини Батюк.

За її словами, хотіла створити стрічку про життя творчої молоді, адже працює з ними багато років. Каже, це завжди велика праця, багато переживань і про це можна знімати кіно. Сценарій до стрічки написала Людмила Лінник.

«У мене був скепсис і сумнів, бо кіно у Франківську, жартуєте? – говорить Лінник. – Головна ідея, що творчість, дружба, кохання і всі ці речі дуже важливі й цінні і одне без другого не може бути. Фільм розрахований на юнацьку аудиторію, але буде цікавий і батькам. Вони можуть подивитися на своїх дітей по іншому, помітити щось у них».

Родзинкою фільму, вважає композитор та музикант Роман Калин, є дуже багато якісної україномовної музики.

Головним режисером-постановником стала акторка франківського драмтеатру ім. Івана Франка Тетяна Шавкова, асистент – Катерина Горіна. Головні ролі у стрічці виконали: бенд 7TEEN`S, співачка TAYNA, фронтмен гурту «Гринджоли» Роман Калин, актори франківського драмтеатру ім. Івана Франка – Олексій Лейбюк, Іванна Сірко, Ольга Комановська, фіналіст та переможець шоу «Голос Країни» – Тьома Паучек та Сергій Лазановський, а також вихованці продюсерського центру STAR TEAM – Софія Федорів, Дарина Луцька, Вікторія Колобейчук, Кароліна Паранюк, Яна Єжак.

Фільм з`явиться у вільному доступі в YouTube вже за місяць після прем’єри. А до того часу знімальна група вирушить у тур по Івано-Франківській області, де також буде безкоштовний показ стрічки.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.