Культура

У Франківську презентують «Жьиб’ївські новелі» Онуфрія Манчука

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Сьогодні, 10 жовтня, о 18.00, в книгарні «Є» у Франківську презентують нове видання «Жьиб’ївських новель» Онуфрія Манчука. Адреса книгарні незмінна – стометрівка, вулиця Незалежності, 31. Представлятимуть книжку Василь Бойчук, Ольга Тишко, Мар’яна Мельничук. Модеруватиме зустріч Наталія Шкорута.

До теми: Онуфрій Манчук і його родина: чотири покоління – одна війна

У Франківську презентують «Жьиб’ївські новелі» Онуфрія Манчука

Це унікальна книжка гуцульських новел, написаних у 20-30-хх рр. ХХ ст. письменником і громадським діячем Онуфрієм Манчуком. Тут є кілька сумних сторінок, але переважно веселі, бо так живуть і дивляться гуцули, так бачив Онуфрій Манчук, – пишуть організатори презентації. – Він лишив нам своє слово для усміху, і для задоволення від колоритних історій, і від нашої бесіди. Йо, бо новелі написані гуцульським говором.

П’яте видання «Жьиб’ївських новель» виходить у видавництві «Брустури» до 125 років з дня народження Онуфрія Манчука. Дату відзначили 15 червня цього року. Онуфрій Манчук – один з найвидатніших письменників Гуцульщини, автор збірки «Жьиб’ївські новелі», написаної з усім колоритом гуцульського діалекту. А також людина з дуже непростою долею – як і всі Манчуки.

Наразі координаційний центр Save Ukraine Now, АТ «Прикарпаттяобленерго», ТРК «Вежа» та 102 окрема бригада тероборони у партнерстві працюють над створенням аудіокниги «Жьиб’ївські новелі». Її начитає Василь Бойчук з позивним «Манчук», нащадок Онуфрія Манчука, який до повномасштабної війни працював у АТ «Прикарпаттяобленерго», а нині служить у 102 бригаді ТрО.

Частину грошей з продажу друкованої книги передадуть на потреби 102 бригади, а от аудіокнига буде доступна безкоштовно.

Читайте: Онуфрій Манчук і його родина: чотири покоління – одна війна

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.