Культура Фото

У Франківську на благодійній виставці виручили 3500 грн (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
В Івано-Франківську відбулося закриття виставки живопису «Сонечко». Експозиція тривала з листопада минулого року в комунальному закладі позашкільної освіти «КУТ».

На виставці були представлені роботи Уляни Белей і Любові Оробець. Авторки мешкають у будинку сиріт з інвалідністю «Оселя Віри, Надії, Любові» в містечку Обертин, пише Репортер.

на виставці новини Івано-Франківська

Уляна й Люба ще змалку захоплюються живописом. Серед улюблених мотивів – пейзажі, квіти, птахи.

Уляна Белей, сирота з інвалідністю, через вроджені вади кінцівок малює, тримаючи пензель зубами. Робить це без підготовчих ескізів і палітри, одразу накладаючи фарбу на полотно. Дівчині подобається малювати пейзажі, а найбільше  –‌ квіти та море.

на виставці новини Івано-Франківська

Любов Оробець, сирота з інвалідністю, почала малювати ще в дитячому будинку-інтернаті. Переважно це були декоративні рослинні композиції, створені гуашшю на папері. Зараз Люба працює акриловими фарбами на полотні. Вона спробувала себе у різних жанрах, та найбільше їй імпонують птахи, квіти й дерева.

на виставці новини Івано-Франківська

Роботи дівчат вже експонувалися на виставках у Франківську: «Історія однієї квітки» (2015), «У межах безмежного» (2015), «Нерозгадані почуття» (2016),  «100 тисяч надій» (2017), «Пташка» (2019),  «ДИВОвижні» (2019).

Читайте до теми: Дожити до травня: “Оселя віри, надії, любові” в Обертині просить допомоги (ФОТО, ВІДЕО)

на виставці новини Івано-Франківська

На нинішній виставці були представлені 30 живописних творів дівчат. Кожен з охочих мав змогу долучитися до благодійності та придбати одну з робіт. Доброчинці придбали 16 картин, за які виручили 3500 грн.

на виставці новини Івано-Франківська

Гроші будуть спрямовані на потреби авторок робіт. Нагадаємо, що підтримати творчість сиріт з інвалідністю можна, придбавши їхні картини на сайті Доброчинні аукціони.

новини Івано-Франківська

Як в Обертині працює єдиний на Прикарпатті будинок для сиріт з інвалідністю (ФОТО)

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.