Культура

У Франківську має відбутися міжнародний фестиваль короткого метру 4:3

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Міжнародний фестиваль короткого метру 4:3 вже приймає заявки на подачу фільмів.

Фестиваль запланований на 11-14 серпня цього року та має пройти в Івано-Франківську, повідомляє Репортер з посиланням на “Сучасне Українське Кіно” (СУК).

фестиваль новини Івано-Франківська

На цьогорічному фестивалі будуть дві конкурсні програми – національна й міжнародна. В конкурсі можуть взяти участь фільми, хронометраж яких є меншим за 30 хвилин, вироблені після 1 січня 2020 року. Приймають ігрове, документальне, анімаційне та експериментальне кіно, дуже чекають на студентські роботи.

В українській програмі немає плати за подачу, а в міжнародній  є – 10 доларів і 5 доларів для студентів («ранні пташки»), 15 і 10 доларів для студентів («пізні пташки»).

Читайте: Франківки зброї не бояться. Як у місті проходять безкоштовні курси стрільби (ФОТО)

Через російське вторгнення ми скооперувались з ГО «Рух Опору» на базі Франківського драмтеатру для допомоги тим, хто стоїть за нас: 50% від отриманих коштів ми будемо донатити їм, а вони, у свою чергу, закриватимуть потреби ЗСУ! – йдеться у повідомленні СУК.

Міжнародний фестиваль короткого метру 4:3 – це різні види публічних подій: кінопокази, лекції, дискусії та воркшопи від українських діячів культури. Подія популяризує актуальне українське та іноземне кіно. Специфічною рисою та новизною фестивалю є показ стрічок, відзнятих лише у форматі 4:3.

Читайте: Франківець Богдан Савлюк вирішив зафіксувати героїв війни у мініатюрах (ФОТО, ВІДЕО)

Також є позаконкурсні програми, де обмежень немає – головне, щоб ваш фільм був у 4:3. Entry fee ідентичне конкурсним програмам.

Подати свій фільм можна через платформу filmfreeway.com до 30 червня. Результати відбору планують оголосити до 10 липня.

Восени минулого року фестиваль пройшов вперше – за підтримки галерейного простору «Асортиментна кімната», «Сучасного Українського Кіно», Івано-Франківської кінокомісії та громадського ресторану “Urban Space 100”, який допоміг фінансово, надавши свій грант.

Фестиваль тривав чотири дні. За цей час були представлені 30 іноземних та 10 українських конкурсних кінострічок. До складу журі входили режисерка Марина Врода, режисер Філіп Сотниченко та актор Іван Бліндар.

Твій дім там, де ти. Як у Франківську знайти недороге житло та коли оренда подешевшає

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.