Культура

У центрі Франківська відкрили виставку «Очі Маріуполя»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

«Очі Маріуполя» — із такою назвою відкрили виставки у центрі Івано-Франківська. Експозиція складається з семи стендів, на яких світлини командирів та бійців полку «Азов», що обороняли Маріуполь. А також  листування військових між собою, з рідними, близькими та друзями у час тяжкої оборони міста. Усе це — уривки та ілюстрації з книги Анастасії Дмитрук.

Очі Маріуполя

Головною метою нашої виставки є популяризація мужності військовослужбовців. Це показати стійкість наших військових, а також підтримати в інформаційному просторі тих, хто наразі у полоні, — розповідає директор благодійної організації «Фонд родини Квятковських» Євген Сапожніков.

Подивитися в «Очі Маріуполя» франківці зможуть протягом двох тижнів.

Всі мають знати, що Маріуполь героїчно захищався. Що є великий подвиг молодих хлопців, які ціною власного життя стримали російську агресію. Сьогодні дуже важливо пам’ятати про їхній подвиг. Про те, що хлопці досі залишаються в російському полоні, — каже заступник міського голови Віталій Федорів.

Вони стояли та тримали місто 86 жахливих днів. І вийшли з Маріуполя за наказом. Виставка — це частина історії, що творилася у нас на очах. «Очі Маріуполя» — це спроба подякувати захисникам за чин і незламність.

Наразі в Івано-Франківській громаді живуть понад 41 тисяча ВПО. Найбільша громада переселенців у нас, власне, з Маріуполя — 3 тисячі осіб.

Виставка триватиме до кінця жовтня.

Читайте також: Франківський проєкт «Ко-Хати» номінували на архітектурну премію ЄС

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.