Війна Культура Погляд

Топ-15 найкращих серіалів 2020 року за версією BBC

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Британські кінокритики Г’ю Монтгомері та Едді Маллан склали для BBC список 15 найкращих серіалів, які вийшли у 2020 році.

До переліку, зокрема, увійшли серіали від Netflix, HBO та Apple TV, пише Bit.ua.

Я можу знищити тебе / I May Destroy You

Головна героїня, Арабелла Ессіуеду, пише свою дебютну книгу, де планує виступити голосом свого покоління. Однак одного разу в клубі в напої дівчини підсипали наркотик, і вона зазнає сексуального насильства. Арабеллi доводиться буквально заново збирати себе по шматочках: її життя змінюється безповоротно.

Серіал  досліджує питання сексуальної згоди в сучасному житті, піднімає теми пережитого сексуального насильства й того, як це може впливати на подальше життя.

Нормальні люди / Normal People

Серіал – екранізація ірландського бестселера Normal People Саллі Руні. Це сучасна любовна історія про те, як одна людина здатна змінити життя іншої та якими складними можуть бути інтимні стосунки. У романі Саллі Руні піднімає низку проблем, з якими стикається молодь:  вміння переживати та проявляти емоції, дорослішання, стосунки з однолітками, невпевненість у майбутньому, сумніви.

Вікторина / Quiz

Серіал пропонує глядачам зануритися в реальну історію, яка відбулася навколо проєкту «Хто хоче стати мільйонером» у 2001 році. Шоуранери розповідають історію Чарльза Інграма – майора Британської армії, який, беручи участь у вересні 2001 року в грі «Хто хоче стати мільйонером», зумів виграти 1 мільйон фунтів стерлінгів. Однак після цього вибухнув грандіозний скандал – його звинуватили в шахрайстві.

Місіс Америка / Mrs America

Події серіалу розгортаються в 1970-х. У центрі сюжету – історія руху за ратифікацію поправок про рівні права, яка мала забезпечити рівність громадян США перед законом незалежно від статі та спричинила неочікувану хвилю супротиву цій ідеї, на чолі якої була Філліс Шлефлі, противниця абортів та затята поборниця «традиційних цінностей».

Неортодоксальна / Unorthodox

Серіал заснований на реальній історії про дівчину, яка втекла з ортодоксальної громади хасидів Вільямсбурга в Берлін. Серіал порушує багато проблем: ставлення до жінки, зокрема до її тіла, пошук власного голосу.

Мисливці / Hunters

Нью-Йорк, 1977 рік. У центрі сюжету – команда мисливців на нацистів, яка не зупиниться ні перед чим на шляху до правосуддя.

Статеве виховання / Sex Education

У центрі сюжету сором’язливий хлопець Оттіс, який прагне перейти від теорії сексосвіти до практики та відчайдушно мріє позбутися цноти, але поки що йому це не вдається. Серіал порушує багато важливих тем: від сексуальної ідентичности до підліткової вагітности.

По кайфу / Feel Good

Канадська комікиня і виконавиця головної ролі Мей Мартін написала сценарій за мотивами власного життя: про наркотичну залежність з підліткових років, кар’єру в стендапі та про стосунки з дівчатами, які до неї зустрічалися тільки з чоловіками.

Ця країна / This Country

Комедійний серіал про двоюрідних сестру і брата Керрі і Кертане, які живуть у невеликому селі на південному заході Англії. Котсуолд – місце, де немає жодних перспектив. Глядачі можуть спостерігати, як молоді люди намагаються реалізувати себе та впоратися з всюдисущою нудьгою і типовими проблемами, які можуть спіткати людей у їхньому віці. Серіал – один з небагатьох, який досліджує життя сільських жителів.

Любов сліпа / Love is Blind

30 жінок та чоловіків протягом 10 днів знайомляться з учасниками протилежної статі. Учасники потім вирішують, з ким вони хочуть познайомитися ближче та зіграти весілля.  Річ у тім, що учасники вперше побачать одне одного тільки в сам момент заручин.

Маленька Америка / Little America

У серіалі зібрано 8 реальних історій про життя іммігрантів у США. Стрічка підіймає питання «про те, що значить бути американцем і що потрібно, щоб будувати життя з нуля».  Шоу поновлено на другий сезон.

Змова проти Америки / The Plot Against America

Серіал – екранізація однойменного роману Філіпа Рота. У центрі сюжету – єврейська сім’я робітничого класу, члени якої спостерігають за приходом до влади Чарльза Ліндберга, льотчика-героя і ксенофобного популіста, що стає президентом США й повертає націю в бік фашизму.

Чирлідери / Cheer

У документальному серіалі розповідають про культуру чирлідингу, описують негаразди та тріумфи спортсменів. У центрі сюжету одна з найславетніших команд в історії коледжского чирлідингу – Navarro Cheer. Команда Netflix провела з ними увесь сезон від початку до фінальних змагань NCA в Дайтоні.

Краще подзвоніть Солу / Better Call Saul

Серіал розповідає про життєві перипетії адвоката Джиммі Мак-Ґілла, також відомого як Сола Ґудмана.

Кінь БоДжек / BoJack Horseman

У 1980–90-х БоДжек був зіркою популярного серіалу, але тепер він втратив наснагу: живе в Голлівуді, нарікає на все підряд та носить яскраві светри. У шостому сезоні БоДжек потрапляє до реабілітаційної клініки для зірок із залежністю від знеболювальних.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.