Культура Фото

Танцівники з лондонського Вест-Енду навчатимуть юних франківців мистецтву мюзикла (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У четвер, 7 жовтня, в університеті Короля Данила презентували проєкт, за яким у Франківську поставлять елементи відомого мюзиклу «Матильда».

«Матильда» – британський мюзикл за мотивами однойменної книги Роальла Даала. Прем‘єра відбулася у 2010 році. За словами президента Всесвітньої танцювальної організації Dance World Cup Джона Грімшоу, в Україні немало сильних танцівників, пише Репортер.

Зокрема, це студентка університету Короля Данила Соломія Ткачівська, яка, за сприяння Грімшоу, матиме шанс навчатися у Лондоні. Соломія – неодноразова чемпіонка танцювальних конкурсів, переможниця Dance World Cup.

«У нас цього року були змагання по відозв‘язку через Covid-19. Україна зайняла четверте місце у світі, – каже Джон Грімшоу. – Коли я сюди приїхав у травні, ми обговорили речі, яких ще ніколи не бачили в Україні. Ми навчимо 19 учасників співати і танцювати, щоб вони змогли грати у цьому мюзиклі».

Також сьогодні й завтра в університеті Короля Данила проходитимуть кастинги для всіх охочих.

Попри успішну танцювальну кар’єру й статус чемпіонки, Соломія Ткачівська також буде проходити кастинг разом з іншими охочими.

«Коли Соломія прийшла до нас у танцювальну школу, ми знали, що вона талановита. Але не думали, що через 11 років сидітимемо і говоритимемо про перемогу на чемпіонаті світу», – каже наставник Соломії Влад Яма.

Протягом наступних днів танцівники з лондонського Вест-Енду навчатимуть франківських юних учасників проєкту, які пройдуть кастинг. У травні частинку мюзиклу, яку вивчать франківські танцюристи, показуватимуть на чемпіонаті світу в 2022 році.

Крім того, у 2024 році світовий кубок Dance World Cup проведуть в Україні – або у Києві або у Львові. Таке рішення прийняв Джон Грімшоу.

Авторка: Оля Романська.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.