Культура

Світлана Хміль презентувала франківцям виставку живопису

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Яскравим мистецьким враженням від грудня для франківців, безсумнівно, стало відкриття виставки художниці Світлани Хміль у фортечній галереї «Бастіон».

970704_448774581901908_1873074603_n[1]

Виставка зібрала багато шанувальників живопису цієї цікавої авторки. Атмосфера була співмірна полотнам, які прикрашали стіни залу – жвава, кольорова, емоційна. І це закономірно, адже Світлана Хміль не часто тішить своїми персональними виставками, хоча малює плідно і бере участь у багатьох спільних проектах. А тут, нарешті, – така довгоочікувана нагода зануритись у розкіш кольорів і ліній, відчути дивну магію безмежної вітальності та любові до життя.

Хміль 1

А ще – наскільки це можливо – подивитися на світ очима художниці, знайти щось гарне та неочікуване для себе, і що найцікавіше – пожити іншим життям у «хмільному» й дивовижному всесвіті. Наприклад, з іншою силою тяжіння. Яка дозволяє нахиленим під кутом, як Пізанська вежа, делікатним фужерам падати у білу прірву заметілі як зав­годно довго – і ніколи не впасти. Завдяки багатовимірності тої ж сили співіснують у дивній геометрії риби і фрукти, птахи і стільці. І в найостанніший вагон цієї краси ще можна встигнути, бо виставка живопису Світлани Хміль ще триває.

Хміль 2

Картини Світлани – це фантастичні спроби постійного занурення в образи та символи, вишукування нових пластів і нових фактур. Не здивуюся, коли з часом Світлана Хміль силою своєї уяви та таланту добереться до тих глибин матерії, які ще довго будуть не під силу сучасній фізиці, і ці відкриття легко подарує нам. Тоді ми зі здивуванням визнаємо, що така картина світу – це те ней­мовірне, що не усвідомлено живе в кожному.

Виставка триває до 29 грудня.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.