Культура Соціум

Скульптури, які колись прикрашали костел у Городенці, показують у Вільнюсі

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У Національному музеї «Палац Великих князів Литовських» у Вільнюсі відкрилася виставка «Містика барокової скульптури: Йоанн Ґеорґ Пінзель та інші майстри Львова XVIII ст.» з колекції Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г.Возницького.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив речник галереї Василь Мицько, передає Репортер.

Фото ілюстративне

“У Вільнюсі відкрили виставку з шести скульптур Йоанна Пінзеля та двадцяти робіт інших львівських скульпторів XVIII ст. Наша галерея передала найкращі твори барокової скульптури. Експозицію представили у Національному музеї “Палац Великих князів Литовських”. А приурочена ця виставка до 700-річчя столиці Литви”, – розповів Мицько.

Генія видно одразу. Де на Прикарпатті можна побачити роботи Пінзеля та чому вони унікальні (ФОТО)

Мистецькі твори до Вільнюса супроводжував реставратор Львівської галереї мистецтв Андрій Ценкін. Адже чимало скульптур львівськими фахівцями були спеціально відреставровані саме для цієї виставки й будуть представлені для загального огляду вперше.

Серед робіт Йоана Пінзеля литовці та гості міста зможуть побачити скульптури “Івана Хрестителя”, “Богоматір”, “Св. Фелікса з дитям”, “Св. Флоріана”, “Св. Якима” та “Розп’яття”. Також представлені інші відомі майстри, такі як Антоні Осінський, Ян Оброцький , Францішек Оленський, та роботи кількох невідомих скульпторів часу, що відбиває драматизм і містику львівської скульптури.

Виставка “Містика барокової скульптури: Йоанн Ґеорґ Пінзель та інші майстри Львова XVIII ст.” триватиме у Вільнюсі з 16 лютого до 22 травня 2022 року.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.