Культура

Секрети правильного сервірування

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Як навчитись сервірувати стіл згідно з правилами? Про це напевно знають далеко не всі. Над цим питанням замислюються дбайливі господині, які полюбляють приймати гостей та хочуть створити особливу атмосферу у своєму домі. Важливу роль в процесі сервірування відіграє посуд. Адже вдало підібраний посуд може створити виграшний акцент і стати окрасою вашого вечора. Красивий та якісний посуд для сервірування столу можна придбати тут https://posudmeister.ua/servirovka/tarelki/tarelki-serv. Компанія Posud Meister пропонує широкий асортимент модних предметів кухонного приладдя, які служитимуть вам тривалий період часу.

Починаємо сервірування: якою має бути скатертина?

Сервірування починається з вибору скатертини. Якою вона повинна бути? Вибір варто робити в залежності від того, який захід ви плануєте. Якщо мова йде про звичайну домашню вечерю – вибирайте однотонну скатертину у світлих тонах. Для урочистих заходів можна придбати скатертину з блиском. Відтінок повинен гармоніювати з забарвленням меблів.

Далі визначаємось з розміром. Спершу виміряйте довжину та ширину столу. Якщо стіл має прямокутну форму додайте пів метра зайвої довжини з усіх сторін для напуску. Для круглих столів обирайте скатертину з напуском величиною один метр, яка доплюсовується до величини діаметра стільниці.

Підбираємо посуд та інші столові прилади

Застеливши стіл скатертиною розпочинаємо сервірування столовими приладами. Перейшовши за цим посиланням https://posudmeister.ua/servirovka/tarelki/tarelki-supovye ви знайдете великий вибір тарілок різної форми, розмірів та дизайну від відомих виробників.

Усі предмети повинні бути чистими та відполірованими до блиску. Якщо сервірування святкове, дотримуйтесь наступних правил:

  • спершу розставляють фарфоровий посуд;
  • далі розкладають виделки, ложки та ножі;
  • вкінці стіл сервірують кришталевим та скляним посудом.

Подбайте про правильну розстановку тарілок та інших приладів. Закусочна тарілка повинна стояти на кілька сантиметрів від краю столу. Під неї ставлять столову, на випадок того що страв буде декілька. Зліва від неї ставлять тарілку для хліба. По праву сторону кладуть ножі, столову та десертну ложку, а також вилку. Не забудьте прикрасити свій стіл вишуканими святковими серветками, які можна складати різними способами.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.