Культура

Репродукція картин – що це таке?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Що таке репродукція? І чому не всі картини точно скопійовані з оригіналу є репродукціями. Докладніше про це – у нашій статті.

Репродукція – відтворення предметів мистецтва шляхом фотографії, копіювання або відтворення ручного оригіналу. Найчастіше репродукції роблять саме на картини, бо це завжди був найпопулярніший вид образотворчого мистецтва. Практично кожна людина хотіла або хоче собі в колекцію полотно руки всесвітньо відомого художника, але стоять такі полотна як мінімум цілий стан і багато хто з них просто не продається. Репродукція відомих картин це вигідніший і доступний спосіб отримати улюблену картину. Друковану ж репродукцію може дозволити собі кожен.

Яких видів бувають репродукції, які з них найпопулярніші тощо. Про це все ми розповімо вам докладніше.

xRUspaj_Ko2uE08Gm1kcvVbu8ssMMKoyNE6sCJDgJAPdv-vty4J7aJtQ8qwErS1Ee5K8gJP3bWT-D2cbABCpZ_Zh3FhBwsJ5lsRXie0nVda7f8-3sMb6XZ02kR-ayA1lw2cpa1b5

Види репродукції картин – якими вони бувають?

Не лише точна копія картини вважається її репродукцією. Це лише один із видів. Давайте познайомимося з ними ближче і дізнаємося, що означає репродукція картин, у чому їхня різниця і як виглядають різноманітні репродукції.

Усього вони поділяються на три основні види, різниця в яких полягає у різній техніці створення полотен. Кожна з цих технік цікава і варта того, щоб розповісти про неї детальніше.

Репліка

Реплікою називають авторську інтерпретацію роботи художника. За основу такої картини береться ідея та загальна стилістика оригінального полотна. Майстер може змінити стиль написання, колірну гамму, форми і деталі. У результаті це виходить абсолютно унікальна робота, яка лише віддалено нагадує свою більш відому попередницю.

“Жива” копія

Це вже не авторська робота, хоча її також виконує митець. Копія робиться з точним повторенням усіх деталей та мазків оригіналу. На написання точної копії право має кожен художник. Для створення таких полотен майстри найчастіше навчаються роками, відточуючи майстерність та вивчаючи всі нюанси написання картин, щоб мати можливість передати точну техніку нанесення мазків, кольоропередачу та деталізацію. Роботу створену досвідченим майстром можна відрізнити від оригіналу лише провівши ретельний аналіз картини.

y4zutxNRBcarIDN8l70CCX8y5QJ63w5B6baEEdZQwLb2yseESu7Y0rqxLBdQAcgQrfMFbwQ_S12lEJfLNoKGtwlyDXt1hSND6qAcUnp09FF36aDW8JaiG3PvVZr5MNBJutiIqqrc

Фотодрук або друкована картина на полотні

В останні роки найпопулярніший і найдоступніший всім спосіб створення репродукцій. Завдяки технологіям та майстерності фахівців друк максимально точно відтворює оригінальну картину. Для виконання таких робіт найчастіше використовують натуральне полотно, оскільки за своєю фактурою та зернистістю він додає картині “натуральності” та обсягу. Для того щоб роздрукувати таку картину необхідно взяти зображення в максимальній роздільній здатності, від цього залежатиме чіткість та якісність підсумкового результату. У роботі використовують лише професійну техніку – широкоформатний принтер і високоякісне чорнило. Далі картину можна доопрацювати фарбами, повторюючи техніку написання оригіналу, для надання ще більшої схожості. Це називається промальовування. Також у світі друкованих репродукцій існує таке поняття як факсимільна репродукція – це точне відтворення оригіналу до найдрібніших деталей. Тому, якщо ви хочете максимальну точність у вашій репродукції, радимо звернути увагу на цю техніку.

Найпопулярніші репродукції світу

Мине ще не одне століття перш ніж цих майстрів почнуть забувати, а деякі з них увічнили своє ім’я в історії мистецтв назавжди.

vcO7QhVw66TpBDu2KKCnLH4_OajIuQxTXg59skf51AGLRTZU_XqycXkvtvkHaAkfAg22v4hqSRBAstujpKMBAH75gnAqNluo5Y1GQF_2sEndwxnSaoD_x77_BR6_jg4yhquPI0Y0

“Зоряна ніч” Ван Гог

Одне з найвідоміших полотен іменитого сюрреаліста. Хоч картина і набула небувалої популярності, особливо в останні роки, сам Вінсент вважав її повним провалом. Про це він згадував у своїх листах до рідного брата. Зараз же про цю роботу знають від малого до великого, можливо завдяки віянню моди, а можливо за її унікальність та незвичайність.

Народження Венери Сандро Боттічеллі

Ви можете не знати назву, але у будь-якому випадку ви бачили це зображення прекрасної Афродіти. У сучасному світі цю картину всі відомі бренди використовували у своїх колекціях або якісь її фрагменти. Після створення ця картина, на жаль, майже 3 століття не була визнана громадськістю через деякі релігійні заборони та малу популярність художника.

JH48zJcGF29CM4_oT-sYl1JmA_Jh4sFntoaHgjy3rn8wP9s0MRgOb9M698Y2eCcXCx6g7QDskzSIchDdouxJ2wZwQS05pgBmzcuL8KRElEmEaIpQAm8I21VBuH_bDXlQ_4R9vtte

Де купити якісну репродукцію?

Вирішили обрати собі репродукцію знаменитого художника? Радимо заглянути в онлайн галерею Print4you. Величезний вибір зображень на будь-який смак.

Усі картини поділені за жанрами та художниками, тому заплутатися у виборі буде дуже складно. Купити репродукцію картин дуже просто, потрібно всього лише вибрати картину, що сподобалася, підтвердити деталі з менеджером і після забрати готову роботу. Всі замовлення виконуються швидко та якісно. Доставка здійснюється по всій Україні протягом 1-2 днів.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.