Культура

Прикарпатська письменниця Галина Лицур-Щадей стала лауреаткою премії імені Ірини Вільде

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У середу, 5 травня, львівська організація Національної спілки письменників нагородила переможців літературної премії іменні Ірини Вільде.

Серед них є представниця Прикарпаття Галина Лицур-Щадей, яку відзначили за збірку оповідань «Таке життя». Про це повідомляють на facebook-сторінці спілки, пише Репортер.

“Сьогодні – день народження Ірини Вільде. І ось вони, цьогорічні лавреати премії її імені: Віталій Запека, Сергій Гупало, Галина Лицур-Щадей. Олег Поляков, на жаль, приїхати не зміг. Дипломи, значки і конверти (не порожні!) вручили у приміщенні Львівської спілки письменників. Роман Горак подарував кожному лавреату свою книгу есеїв про Ірину Вільде “Кинути каменем”, – повідомляють в організації.

Довідково: Літературна премія імені Ірини Вільде – літературна премія України, яка має Всеукраїнський статус.

Премію засновано у 2007 році Львівською організацією Національної спілки письменників України, народним депутатом України Петром Писарчуком та благодійним фондом “Південний” на честь 100-річчя від дня народження видатної української письменниці Ірини Вільде. В жовтні 2006 року було також прийнято окрему постанову Верховної Ради України «Про відзначення 100-річчя з дня народження української письменниці Ірини Вільде».

Нагородження відбувається щорічно 5 травня в день народження Ірини Вільде. Премією відзначаються українські письменники за визначні літературні здобутки, новаторство в українській прозі різних жанрів, сприяння сучасному літературному процесу в Україні.

Лауреати отримують диплом та грошову винагороду. Загальна грошова винагорода премії переважно становить 15 тис. грн., та іноді сума змінюється.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.