Культура

Прикарпатська культурна спадщина потрапила на платформу Google Arts&Culture

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

На онлайн-платформі Google Arts & Culture, яка надає доступ до музейних художніх робіт з усього світу, з’явився простір про українську культуру під назвою «Україна поруч» (Ukraine is Here). На власній сторінці українська культура репрезентована чотирма розділами: «Культура», «Архітектура», «Мистецтво» та «Природа».

Івано-Франківщина представлена різноманітними об’єктами. Зокрема, на платформі розміщена інформація про Коломийський музей «Писанка». Також кожен може почерпнути інформацію про техніку гуцульського писанкарства, зокрема писанкарство Космача, повідомила голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук.

Google Arts, Прикарпаття

Крім того, можна віртуально побувати на полонині Маковиця – гірській зоні відпочинку в місті Яремче, в Національному природному парку «Гуцульщина», Карпатському національному парку, Верховинському парку.

Читайте також:  Як у Криворівні колядували зі всім світом 25 грудня (ФОТО)

Google Arts, Прикарпаття

Також представлена інформація про Галицький замок, який був заснований у 1367 році, а також Церкву Різдва Пресвятої Богородиці, яка знаходиться у Нижньому Вербіжі та була збудована місцевим ремісником Григорієм Семонюковим у 1808 році. Цей храм є прикладом добре збереженої рідкісної п’ятикупольної церкви гуцульського типу і слугує зразком найкращого етапу розвитку цього архітектурного виду.

Google Arts, Прикарпаття

Проєкт спільно з Google реалізувало Міністерство культури та інформаційної політики України. Тепер про народні обряди і традиції, українську кухню, ремесла, пісні, захопливі краєвиди, біосферні заповідники та багато іншого може дізнатися і побачити будь-хто, – пише Онищук.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.