Культура

Повстанський архів ОУН поповнив колекцію музею в Івано-Франківську

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Повстанський архів про підпілля Організації українських націоналістів (ОУН) передав Музею визвольної боротьби імені Степана Бандери в Івано-Франківську колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Про це розповів директор музею, історик Ярослав Коретчук, пише Укрінформ.

«До фондів Музею визвольної боротьби передано повстанський архів ОУН. Дякую за такий дарунок та збереження нашої історичної спадщини ексміністру закордонних справ України Павлу Клімкіну. Це – кілька десятків документів, переважно звіти різних структур підпільних організацій українських націоналістів періоду 1947-1949 років. Це документи про Львівщину, Тернопільщину і, частково, про Франківщину. Звіти розповідають про вороже середовище, господарське життя, діяльність підпілля ОУН. Також є документи про загиблих підпільників», – зазначив Коретчук.

За його словами, документи збережені у гарному стані й можливі для прочитання. Історик зауважив, що ці архіви знайдені на території Івано-Франківської області.

«Знаю, що Клімкіну їх хтось передав. Документів є кілька десятків. Один звіт сягає до 60 сторінок», – зауважив Коретчук.

Він додав, що для дослідників такі документи – унікальне джерело інформації про підпілля ОУН та певні особистості визвольного руху.

«Окремі такі звіти дають можливість зрозуміти і написати книги про різні структури ОУН», – сказав історик.

Як відомо, Павло Клімкін – український державний діяч і дипломат, з 19 червня 2014 року до 29 серпня 2019 року – міністр закордонних справ України.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.