Культура

Покутське ткацтво показали у Франківську (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ремесло, яке ретельно бережуть і передають із покоління в покоління. Виставку тканих робіт родини Костюків із села Воскресінці представили в Івано-Франківську.

На перший погляд ці сукні та сорочки можна легко сплутати із вишитими. Утім, виготовляють їх на старовинному верстаті, йдеться у сюжеті Канал 402.

Покутське ткацтво представили у Франківську

Микола Костюк розповідає: і в його родині, і в дружини ткацтвом займалися здавна. Тому пара без вагань продовжила сімейну справу. Хоча й визнають: легкою цю роботу аж ніяк не назвеш.

Читайте також: Місто для гурманів. Що цікавого приховує затишний Снятин (ФОТО)

Покутське ткацтво, яке презентують Костюки, має домінуючі червоний та чорний кольори. Творять роботи і в інших кольорах, експериментують із сучасними стилями.

Війна вплинула і на їхню працю. Син пана Миколи Андрій Костюк раніше також займався цим ремеслом. Та вже два з половиною роки боронить Україну. Його відпустка якраз співпала із відкриттям родинної виставки. Каже, до улюбленої справи готовий повернутися у будь-який момент.

Раніше ткацтво було представлене у всіх етнорегіонах України. Практично в кожній хаті самостійно виготовляли одяг. І нині дуже важливо, що ця традиція живе.

Переглянути виставку можна буде впродовж трьох тижнів у приміщенні Навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.