Культура

Ніч у музеї

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Акція під такою назвою відбулася вночі з 17 на 18 травня у Музеї мистецтв Прикарпаття в Івано-Франківську.



Захід приурочили до Міжнародного дня музейника, який святкують 18 травня. Цього дня багато музеїв світу безкоштовно відкривають двері для всіх охочих. В Івано-Франківську така акція проводиться вже вдруге.

На франківських відвідувачів нічного храму чекала класична музика, майстер-клас з виготовлення ляльок-мотанок та неймовірні експозиції сучасної графіки, народної творчості та творів сакрального мистецтва.

За словами директора Музею мистецтв Прикарпаття Михайла Дейнеги, цьогорічне свято вдалося і він усім задоволений. «Цього разу прийшла зовсім інша публіка — дуже багато молоді, — говорить Дейнега. — Не було якоїсь скутості, а навпаки, можна було займатися майстер-класами, слухати музику, ходити, спілкуватися та знаходити для себе якісь цікаві моменти».

Також, за словами директора музею, цьогоріч до акції долучилися багато волонтерів, які самі запропонували допомогу. «Це приємно, що наша молодь не є пасивною, — каже Михайло Дейнега. — Вони цікаві та творчі люди, які зробили радість і для себе, і для відвідувачів».

 

 

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.