Культура

Молитва зібрала у Франківську духовенство із 57 країн

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У вівторок, 25 серпня, в Івано-Франківську розпочався Патріарший Собор Української греко-католицької церкви під назвою «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». У цей день у Меморіальному сквері відбулася панахида за загиблими Героями України за участі глави УГКЦ Святослава Шевчука та 250 делегатів із 57 країн. Зазначимо, що перший Патріарший Собор відбувся у Львові, попередній, п’ятий – у Бразилії.

patria (1)

Фото: Юлія Федунишин

«Головним меседжем та благовістю Церкви сьогодні є те, що наш Спаситель помер на хресті, але воскрес у славі. Навіть коли ми молимося за наших покійних, ми сповідуємо віру в нашого Спасителя, який є переможцем смерті, – говорить глава УГКЦ Святослав Шевчук. – Ми надіємось на перемогу над смертю та злом. Хтось скаже, що ми живемо у трагічний час, та насправді це час героїчний, який породжує нових героїв».

patria (2)

Собор триває повних три дні. До обіду відбуваються пленарні засідання, після обіду – секційні. Для делегатів Патріаршого Собору передбачені екскурсії, зокрема, вони відвідають Коломию, Галич і Гошів.

patria (3)

До закінчення Собору, 27 серпня, запланували освятити пам’ятник мит­рополиту Андрею Шептицькому, який фактично буде першим пам’ятником Митрополиту в Україні.

patria (5)

26 серпня за участю делегатів Собору та глави УГКЦ у Франківську відбулося свято першого порфелика – 569 дітей учасників АТО та дітей з малозабезпечених сімей отримали шкільні рюкзачки від благодійників.

patria (4)

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.