Культура

Kalush Orchestra виїжджає на Євробачення до Турина

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Гурт Kalush Orchestra, який представлятиме Україну на конкурсі Євробачення, після європейського турне, у четвер, 28 квітня, виїджає до італійського Турина.

Там вже 10 травня відбудеться перший півфінал Євробачення. Про це під час пресбрифінгу повідомила голова делегації України на Євробаченні Оксана Скибінська, передає Укрінформ.

Kalush Orchestra новини Івано-Франківщини

Нас чекають два дуже напружені тижні з насиченою офіційною програмою. Це насамперед – репетиції, перша відбудеться вже 30 квітня, після чого буде онлайн пресконференція. 4 травня у нас знову буде репетиція і вже велика відкрита пресконференція. Тобто, це буде велика робота, як на сцені, так і поза нею. У будь-якому разі ми розуміємо неполітичний характер конкурсу, але, відповідаючи на запитання преси, ми просто розповідаємо про нас, про те що болить, особисті історії, які є в членів гурту, – сказала Скибінська.

За словами голови делегації, зацікавленість іноземних ЗМІ до українських виконавців зараз дуже велика. Це вони відчули ще під час туру Європою.

Недавно Kalush Orchestra повернувся з промотуру до «Євробачення-2022». Вони відвідали Ізраїль, Нідерланди, Іспанію та Польщу, де збирали кошти на допомогу Україні. Після повернення в Україну музиканти поїхали в Ірпінь, де виступили просто неба.

Нещодавно ми їздили в промотур, відвідали декілька країн Європи у межах Євробачення, але в нашому випадку, це також був тур на підтримку України, – розповідає засновник і фронтмен гурту Олег Псюк. – Ми відмовилися від віджеінгу і замість ефектів використовували QR-код на весь екран. І так збирали кошти для ЗСУ на «Повернись живим» і ще кілька офіційних благодійних фондів. Відчули велику підтримку.

Фронтмен гурту також зазначив, що під час виступу на Євробаченні у гурту будуть інші костюми та постановка.

Інші костюми, інша постановка, але пісня та сама, – каже Олег Псюк. – Панамка залишається точно, синьо-жовта символіка також, але стримано, костюми будуть відрізнятись на 50%. Наскільки я знаю, мама ( їй присвячена пісня – ред.) не їде на Євробачення, але, якщо чесно, я й не знав, що вона буде на Нацвідборі.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.