Культура

Франківський театр ляльок поставить виставу за Шекспіром «Зимова казка»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Івано-Франківський академічний обласний театр ляльок ім. Марійки Підгірянки анонсував нову постановку за Шекспіром. Цього разу – для дорослих. Але обов’язково із ляльками.

Про це повідомляють на сторінці театру.

Шекспіром

У театрі провели художню раду щодо нової вистави. Це буде «Зимова казка» Вільяма Шекспіра. Як анонсують в театрі ляльок, на сцені перед глядачем розгортатиметься заплутана історія зі зрадами, підозрами та помстою. І все це – через ревнощі.

Режисер-постановник, директор театру, Роман Братковський розповідає:

Людина через ревнощі може загубити все найкраще, найдорожче навколо себе. Ми мало думаємо про це. Ми самі королі своїх душ, наші его, думки, вчинки – найкращі, бо вони наші. Але треба аналізувати свої вчинки і думати, чи вступати у конфлікт на майбутнє, і який результат може бути. Чи не краще змиритися з ситуацією, коли доля дарує тобі щось красиве, а не шукати собі проблем?

Шекспіром

Прем’єра вистави «Зимова казка» відбудеться вже цього літа.

За словами Братковського, він шукав матеріал, який майже не ставлять на сценах в Україні. У європейських театрах «Зимова казка» дуже популярна, а от для України – майже незнайома, тим паче у театрах ляльок.

Це один з останніх творів Шекспіра, і він вклав усю свою філософію життя та мудрість у цю «Зимову казку, – каже художник-постановник вистави Дмитро Редька.

Читайте: На Коломийщині ведуть трансляцію з гнізда лелек

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.