Відео Культура

Франківський драмтеатр покаже антиутопію “Навернений грішник” за творами Франка (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Івано-Франківський театр підготував для глядачів чергову прем’єру – антиутопію “Навернений грішник”. В основі вистави п’ять творів Франка за мотивами “Бориславських оповідань”.

Глядачі повернуться на 84 роки назад у Борислав. В час, коли там починає зароджуватися нафтова промисловість. А перед людьми постає багато соціальних викликів, йдеться в сюжеті каналу 402, пише Репортер.

“Людина, маючи все, може раптом все втратити, – говорить виконавець головної ролі Євгеній Холодняк. – І ти думаєш, чи ватує це все тих статків і великих грошей, чи важлива в житті сім‘я і те, що тебе оточує. Це для мене також те внутрішнє, що хотілося показати. Багато ключових моментів так і трапляються в житті”.

За реалізацію постановки взявся режисер Назарій Панів. Каже, для нього це особлива вистава, адже хотів символічно об‘єднати в ній два рідні міста – Івано-Франківськ та Борислав.

Це саме антиутопія. І на театральних майданчиках цей жантр зустрічається не часто, але сам Франко диктує його. У “Бориславських оповіданнях” він наголошує на виборі, що буде і у нашій виставі.

Прем‘єра за творами Франка відбудеться у неділю, 26 грудня. Після Франківська її планують показати і в Бориславі.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.