Культура

Фотографія віадуку у Ворохті серед найкращих за версією “Вікі любить пам’ятки”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Фото залізничного кам’яного мосту у селищі Ворохта серед найкращих в номінації «Найкраще фото області» за версією “Вікі любить пам’ятки”.

Фотографія залізничного кам’яного мосту у селищі Ворохта, неподалік в’їзду в село Вороненко, довжиною 170 метрів, стала найкращою серед поданих фото в Івано-Франківській області цього року. Автор фото — Валентин Ковальов. Про підсумки конкурсу повідомили на сайті «Вікі любить пам’ятки», передає Репортер.

Маргарита Повх, членкиня журі, журналістка, краєзнавиця, фотографиня, прокоментувала фото так:

Гарна композиція, приємні кольори. Світлина якісна, інформативна і разом з тим атмосферна. Трішки псують враження калюжі на передньому плані, але дійсно, серед усіх зображень цього об’єкту це мені сподобалось найбільше

На думку члена журі Сергія Криниці, фотографа та мандрівника, саме «вдала діагональна композиція плюс спокійна кольорова гама та висока технічна якість фото — те, що вивело це фото в обласні лідери».

У списку пам’яток Івано-Франківщини 3 727 об’єктів. За 9 років конкурсу були подані фото 1 559 пам’яток. Цього року 49 учасників завантажили понад 2 500 фото 969 об’єктів культурної спадщини регіону.

Довідково:

«Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments) — фотоконкурс пам’яток культурної спадщини, що проводиться в понад 50 країнах світу регіональними відділеннями Фонду Вікімедіа та волонтерами спільноти Вікімедіа, в тому числі в Україні — громадською організацією Вікімедіа Україна.

Мета конкурсу — зібрати фотографії всіх пам’яток культурної спадщини світу і розмістити їх у Вікісховищі, що дасть змогу проілюструвати статті Вікіпедії — вільної енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони людей в усьому світі.

Конкурс тривав з 1 по 30 вересня включно. Упродовж цього часу фотографи і фотолюбителі різних країн завантажують свої фотографії у Вікісховище. До першого листопада в кожній країні відбирають найкращі фотографії, що будуть представлені на суд міжнародного журі.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.