Культура

Фільм “ЮКІ” прикарпатського режисера Володимира Мули вперше покажуть на телебаченні

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Вперше на телебаченні 8 травня на телеканалі Еспресо відбудеться прем’єра фільму “ЮКІ – історія перемог вільних українців”.

Показ заплановано в рамках програми “Вечір з Миколою Княжицьким”, йому передуватиме розмова з авторами фільму, пише Історична правда.

Автори Володимир Мула та Микола Васильков через свій фільм розкривають світу історії видатних зірок українського походження, які формували найвідомішу хокейну лігу світу – NHL.

На кільцях Кубка Стенлі – головного трофея ліги світу NHL, долучено 56 гравців з українським корінням і переважно українськими прізвищами: Нестеренко, Босий, Грецкі, Буцик, Шах, Кіндрачук, Данейко, Чикрун, Федотенко, Савчук та ін.

Пророблена авторами фільму робота вражає – задля зустрічі з деякими українцями, пращури яких колись емігрували в Канаду і США, знімальна група фільму подолала тисячі кілометрів.

Так, щоб отримати інтерв’ю володаря Кубку Стенлі у складі Чикаго Блекгокс Еріка Нестеренка, автори фільму проїхали автівкою 6074 км у рамках маршруту Нью-Йорк — Філадельфія — Гаррісбург (Пенсильванія) — Колумбус (Огайо) — Індіанаполіс — Сент-Луїс — Канзас-Сіті (Канзас) — Денвер — Вейл (Колорадо) — Денвер — Канзас-Сіті (Канзас) — Сент-Луїс — Індіанаполіс — Колумбус (Огайо) — Гаррісбург (Пенсильванія) — Аллентаун (Пенсильванія) — Нью-Йорк.

Кінокритик Ярослав Підгора-Гвяздовський зазначає, що фільм є “потрібним і мотивуючим, а найголовніше в ньому — це історії, промовлені в кадрі самими українцями або їхніми родичами”.

“Саме наші співвітчизники стояли біля витоків зародження хокейного турніру ще на початку його становлення та розвитку за океаном. Їхній внесок в історію хокейних клубів, честь яких вони захищали, надихнув на подальші звершення мільйони людей у Канаді та США. І кожному з них вдалося зберегти у душі шматочок далекої, але рідної серцю України”, – розповів Укрінформу режисер та продюсер фільму Володимир Мула.

Телепрем’єру фільму “Юкі – історія перемог вільних українців” а також розмову з режисером та продюсером Володимиром Мулою і з сценаристом Миколою Васильковим дивіться на Еспресо 8.05 о 20:00 у програмі “Вечір з Миколою Княжицьким”. Повтор в неділю о 22:00.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.