Культура

Енергетики вп’яте підтримують «Обереги»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

ПАТ «Прикарпаттяобленерго» п’ятий рік поспіль підтримує проведення Міжнародного фестивалю національної класики «Обереги». Цьогорічний захід пройде з 26 вересня по 1 жовтня в Івано-Франківському академічному театрі ляльок імені Марійки Підгірянки. Участь у ньому візьмуть театральні колек­тиви з Литви, Білорусії, Польщі, Чехії, Словаччини, Молдови, Росії та України.

Господарі відкриють «Обереги-2011» власною виставою для дітей «Людвіг+Тутта» режисера Дмитра Нуянзіна, за мотивами повісті Яна-Олофа Екхольма. Також у рамках фестивалю вони покажуть свою «дорослу» виставу «Егле. Королева вужів».

Цікаво, що організатори підготували насичену програму як для маленьких, так і для дорослих глядачів. Цього року вистави показуватимуть на двох сценах – театру ляльок та облмуздрамтеатру.

Головою журі фесту буде Світлана Максименко, відомий театральний критик, завідувач літературно-драматичної редакції Львівської ОДТРК. Серед членів журі також заслужений артист України Леонід Попов, заслужений діяч мистецтв України Олександр Інюточкін, заслужений журналіст України Надія Семен­кович, головний художник Київського державного академічного театру Ляльок Микола Данько.

В рамках фестивалю, відповідно до програми Євросоюзу «Культура 2007-2013 рр», також відбудеться «Літаючий фестиваль» та тему «Родина й дитина в сучасній Європі».

«Обереги» – це справді унікальний мистецький захід, який поступово переростає в масштабний театральний рух. Кожного року він радує нас новими прем’єрами, дивує новаторським підходом і різноплановістю учасників, – зазначив голова правління ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Олександр Бубен. – Це захід європейського рівня. І, підтримуючи його, ми ще раз заявляємо усім – наше культурно-мистецьке життя не обмежується багатою народною традицією та історичною спадщиною, ми прогресивні й багатогранні, готові до змін і до руху вперед».

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.