Культура

Двох письменників з Франківська номінували на “Книгу року 2020”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
ХХІІ Всеукраїнський рейтинг «Книжка року-2020» оголосив переможців в семи номінаціях, премії «Нонфікшн» та головної відзнаки «Видавничий імідж року». Про це йдеться в офіційному пресрелізі конкурсу.

До списку переможців в усіх номінаціях увійшло 32 книжки українських письменників, що презентують всі сегменти книжкового ринку України, пише Читомо.

До списку увійшли твори двох письменників з Івано-Франківська. Це – Софія Андрухович та Володимир Єшкілєв. Вони потрапили до номінації “Красне письменство”:

  • Номінація «Сучасна українська проза / есеїстика / драматургія»: Софія Андрухович «Амадока» (Видавництво Старого Лева); Сергій Жадан «Хлібне перемир’я» (Meridian Czernowitz).
  • Номінація «Жанрова література»: Володимир Єшкілєв «Каїн« (Фоліо).
  • Номінація «Сучасна зарубіжна проза / есеїстика / драматургія»: Ольга Токарчук «Книги Якова», «Химерні оповідання» (Темпора).
  • Номінація «Поезія / афористика»: Сергій Жадан «Список кораблів» (Meridian Czernowitz).

Щоб сформувати короткі списки, експерти оцінили 893 книжки. Повні списки кожної з номінацій формуються на підставі трьох інформаційних джерел: асортименту книгарень, видавничих сайтів та пропозицій видавців. Далі експерти оцінюють книжки за якістю видання, перекладу, актуальності, тощо. У кожній з номінацій від 10 до 25 експертів.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.