Культура

“Довбуш” став найпопулярнішим фільмом серед українців на Netflix

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У новорічну ніч українці на Netflix найбільше дивилися стрічку Олеся Саніна “Довбуш”. Вона не тільки №1 на сьогодні, а й найбільш уподобана українська робота на платформі, пише Суспільне.

"Довбуш" став найпопулярнішим фільмом серед українців на Netflix
Фото: Film.Ua Distribution Kinomania

Пригодницько-історичний екшн “Довбуш” заснований на реальних історичних подіях початку XVIII століття. Сюжет фільму розгортається у Карпатах. Жорстоке правління польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам за вбивство батьків Довбушів брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей, другий — справедливості…

На Netflix стрічка з’явилася 29 грудня.

До теми: Місцями Довбуша і сонця. Що цікавого побачити в різнобарвному Космачі (ФОТО, ВІДЕО)

Прем’єра стрічки відбулася 24 серпня в Україні, окрім того, понад 20 країн купили права на її показ. А всього за чотири тижні показів фільм став найкасовішою ігровою стрічкою 2023 року в українському кінопрокаті. А після тринадцятого вікенду вона зібрала у прокаті 67 794 722 гривень та 480 351 проданий квиток.

Зйомки фільму розпочалися у 2018 році. Для нього спеціально побудували або відновили понад 20 локацій, а у наймасштабніших сценах брали участь 500 людей. Бюджет фільму становить 120 мільйонів гривень, з них 65 мільйонів виділили з держбюджету.

Читайте: «Коли гуцул говорить про Довбуша, знімає капелюха». Як 89-річний Михайло Дідишин з Космача все життя збирає речі ватажка опришків

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.