Культура

“Читання радіодиктанту – це вираження моїх переконань” – Олексій Гнатковський

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Франківський актор, зірка фільму “Довбуш” Олексій Гнатковський, який цьогоріч читатиме Радіодиктант національної єдності, зізнався, що відчував, коли приймав запрошення взяти участь в проєкті. За словами актора, читати українцям радіодиктант – це вираження його життєвих переконань, пише Oboz.ua.

Прочитати всій Україні радіодиктант – це круто, звичайно, – каже Олексій Гнатковський. – Але, разом з тим, розумію, що це величезна відповідальність. Те, що буду мати змогу звертатися до українців, це буде підтвердження моїх життєвих тез. Українська мова – визначальна. Українське – визначальне. Ми зараз єднаємося навколо свого. Читання радіодиктанту – це вираження моїх переконань.

Радіодиктант відбудеться 27 жовтня об 11:00 – у День української писемності та мови. В минулі роки його писали 9 листопада. Але з теперішнього року, згідно з указом президента, День української писемності та мови відзначатимуть саме 27 жовтня.

Нагадаємо, касові збори фільму “Довбуш” подолали межу в 50 000 000 грн.  За понад місяць у кіно фільм зібрав касу в 50 160 362 грн та накопичив 354 647 проданих квитків. Відтак став найкасовішим українським ігровим фільмом.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.