Культура

«Червона рута» – 40 років потому

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Минулого четверга у Києві розпочалися зйомки музичної кінострічки «Потяг до Яремче», яка є триб’ютом до фільму Володимира Івасюка «Червона рута». Вже цього тижня знімальна група переїде на Прикарпаття.

Головні ролі у новому фільмі виконуватимуть співачка Росава та епатажний учасник гурту «Гайдамаки» Іван Леньо. Героїня фільму, проста дівчина з Києва, вирушає на фестиваль до Яремче і там зустрічає багато цікавих людей: письменників, музикан­тів, художників. По дорозі на Прикарпаття, у потязі, вона знайомиться з головним героєм.

За словами організаторів, їхній фільм майже не повторює сюжету легендарної музичної стрічки. Її основним фоном є фестиваль «Потяг до Яремче», навколо якого й розгортаються події.

Зі столиці зйомки переїдуть до села Черемошне Верховинського району. Тут зніматимуть сцену гуцульського весілля, де участь і в забаві, і у зйомках зможуть взяти звичайні люди. Цікаво, що бояр молодого зіграють хлопці з гурту «Пан Пупець», вони ж виконають для молодих пісню Володимира Івасюка «Я піду в далекі гори». До речі, про музичний супровід стрічки – крім «Пупців», ще будуть «Фліти», «Кораллі», а також багато інших молодих гуртів.

«Для Івасюка в «Червоній руті» важливо було показати музику того часу, що та як виконувалось, – каже організатор фестивалю та співсценарист кінострічки Ірина Малиновська. – В принципі, у нас це також є. Молоді гурти, які братимуть участь у фестивалі та зйомках, будуть виконувати одну Івасюкову пісню у власному аранжуванні. Після «Червоної рути» прославились Софія Ротару, ансамбль «Смерічка» та танцювальний колектив «Еврика». Надіємось, що така ж доля чекатиме і на гурти, задіяні в нашому фільмі».

Завершать зйомки у Яремче. Вони триватимуть упродовж двох фестивальних днів – 26?27 серпня. Організатори обіцяють, що це буде не документальний фільм, а художня стрічка на 40 хвилин. Згодом її планують показати на великому екрані в Івано-Франківську.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.