Культура

Бородайко судиться за землю під колишньою “Трембітою” – місто проти

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Підприємиця Світлана Бородайко знову подала позов до суду щодо колишнього кінотеатру “Трембіта” у франківському міському парку.

Цього разу позов поданий до Івано-Франківського господарського суду, повідомили у КП “Центр розвитку міста та рекреації”.

Саме з комунальним підприємством цього разу судиться Світлана Бородайко. Вона вимагає визнання укладеним Договору сервітуту (сервітутного користування) на земельну ділянку площею 0,1505 га для проїзду на транспортному засобі по наявному шляху. Та обслуговування адміністративного будинку, як частини земельної ділянки загальною площею 24, 2047 га.

У “Центрі розвитку міста та рекрації” заявили, що категорично проти цього. Адже ця ділянка належить міському парку і належить до земель природно-заповідного фонду.

На території парку розташований цілий ряд нежитлових споруд, більшість яких є приватною власністю.

За необхідності підприємство забезпечує можливість під’їзду до таких об’єктів за встановленими правилами та в час, який є для цього найбільш прийнятним (коли в парку найменша кількість відвідувачів). КП «Центр розвитку міста та рекреації» переконане, що використання алей в якості проїзду означитиме, що пішохідні алеї парку перетворяться на автомобільні дороги, якими власники об’єктів нерухомого майна чи їхні працівники їздитимуть до своїх приміщень та створюватиме перешкоди для використання пам’ятки садово-паркового мистецтва за призначенням, – заявляють у підприємстві.

Провадження у суді за позовом приватного підприємства “Прикарпаттурист” та Світлани Бородайко відкрите 17 червня 2024 року.

Читайте: То «Дністер», то «Трембіта». Які пам’ятки втратив Франківськ за останні роки

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.