Культура

Відрізок життя Богдана Губаля

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

В Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка 16 вересня відкрилася персональна виставка творів заслуженого діяча мистецтв України, доцента кафедри дизайну і мистецтвознавства Прикарпатського університету ім. В. Стефаника, дизайнера та неперевершеного творця гобеленів – Богдана Губаля. У його творчому доробку є чимало міжнародних, всеукраїнських та майже 20 персональних виставок, за що ще у 2003 року його ім’я було занесене до альбому 200 імен «Декоративне мистецтво кінця ХХ століття».

Свого часу Богдан Губаль був навіть удостоєний честі представляти свої твори у паризькій штаб-квартирі ЮНЕСКО. Його гобелени поповнили музейні колекції українських міст, а також Казані (Росія), Вінніпега (Канада), приватних колекцій у Німеччині, Польщі, Австралії, Великій Британії, Франції, США, Чехії, Канаді, Ізраїлі, Фінляндії, Австрії, де і понині прикрашають інтер’єри багатьох громадських і житлових будівель.

Привітати відомого майстра з відкриттям персональної виставки прийшов і міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.

«Сьогодні, коли пан Богдан підводить певний проміжний підсумок у вигляді сьогоднішньої виставки своєї творчості, дуже важливо, коли людина сама про себе може сказати, що цей відрізок життя я прожив не даремно, – підкреслив Віктор Анушкевичус. – Я візьму на себе відповідальність подякувати не лише від свого імені і виконавчого комітету, міської ради, а від імені цілої громади, за те, що ви є, за те, що ви творите, за те, що вчите молодих людей. І я глибоко переконаний, що багато хто з них піде вашим шляхом. Тому, що ви не лише прекрасний митець, а ще й прекрасний педагог. Дай, Боже, вам здоров’я, творчого натхнення, і щоб муза вас ніколи не покидала, а матінка Божа оберігала».

Насамкінець міський голова Віктор Анушкевичус зробив подарунок і Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці, передавши декілька примірників книги Миколи Симчича «Політок», які мають поповнити чималий бібліотечний фонд і знайти гідне місце на тутешніх полицях.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.